ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: «Αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση»

flampoyraris-an-pesoyme-apo-toys-120-voyleytes-den-mporei-na-stathei-i-kyvernisi-2097256

 «Αν πέσουμε από τους 120 βουλευτές είναι λογικό ότι δεν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, θα αναγκαστούμε μέσα από σύντομες διαδικασίες να λύσουμε αυτή την αναντιστοιχία που υπάρχει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι είναι πιο δύσκολες οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, καθώς πρέπει να τοποθετηθούν και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από κάποιες λειτουργίες.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Σε συνέδριο θα πάμε με μία προϋπόθεση: Δημοκρατικές διαδικασίες, λειτουργίες, αλλά ό,τι αποφασιστεί θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί, δεν θα πάμε σε συνέδριο όπου ο καθένας θα πάει να τα πει, "εγώ δεν εφαρμόζω". Δεν γίνεται… Εγώ δεσμεύομαι να υλοποιήσω τις αποφάσεις ενός συνεδρίου». «Οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Πλατφόρμας δυστυχώς έχουν διαφορετική αντίληψη» πρόσθεσε. Όσον αφορά την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε με νόημα ότι «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά, πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών». «Επί χρόνια υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια και αμφισβητείται τώρα η δημοκρατική μας ευαισθησία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας. «Προσέχει πολύ τους τύπους, μπορεί κάποιος με βάση τους τύπους να της δίνει δίκιο, αλλά η Βουλή έχει διαφορετική αντίληψη…» συμπλήρωσε, όμως διευκρίνισε: «Δεν βλέπω θετικά την πρόταση μομφής, θεωρώ ότι θα αναλογιστεί η ίδια και τις ευθύνες της με συμπεριφορά που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις πτέρυγες».

Σχετικά με ο μεταναστευτικό, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «η ταυτοποίηση των μεταναστών και η διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών στα νησιά είναι κρίσιμο θέμα» και άφησε αιχμές για τη στάση κάποιων δημοτικών Αρχών στον απόηχο της σύγκρουσης του δήμου Κω με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Όπως τόνισε, σε κάποια νησιά υπάρχουν αποτελεσματικότερα μέτρα φιλοξενίας των μεταναστών, ενώ σε κάποια νησιά όχι, με «κάποιους δημοτικούς άρχοντες να είναι πιο διστακτικοί». «Έχουμε πρόβλημα συνεχούς ροής, φεύγουν 1.300 μετανάστες, έρχονται 1.500 και τα άλλα κόμματα δεν έχουν καμία πρόταση… Τι να κάνουμε; Τρύπες στις βάρκες να τους πνίγουμε ή να τους διώχνουμε, να τους βουλιάζουν οι άλλοι; Δεν γίνεται…» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για απουσία αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος φορέας για την απορρόφηση των κοινοτικών προγραμμάτων θα είναι έτοιμος μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ υπενθύμισε ότι στις 13:00 υπάρχει συνάντηση για το μεταναστευτικό με τον αρμόδιο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλο.