«Καθυστέρηση σημαίνει γέφυρα»

«Καθυστέρηση σημαίνει γέφυρα»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ζήτημα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η επικράτηση της γερμανικής γραμμής, η οποία προβλέπει χορήγηση δανείου-γέφυρας, αντί ολοκληρωμένου προγράμματος, περιέγραψε ο κ. Τσακαλώτος την ανάγκη για ψήφιση του τρίτου μνημονίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας σαφή αιχμή εναντίον της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα του είχε απευθύνει προσωπικές κατηγορίες, είπε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι, εκτός από κάποιες δυνάμεις εκτός Ελλάδας, υπάρχουν και εδώ μέσα άνθρωποι που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο-γέφυρα». Αναφερόμενος στο κατεπείγον της διαδικασίας, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει λάβει την πρώτη δόση του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) έως τις 19 Αυγούστου, όταν λήγει ένα ομόλογο της ΕΚΤ. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ερωτήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του ESM αν υπάρχει σχέδιο για δάνειο-γέφυρα και έδωσε αρνητική απάντηση.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι σήμερα θα πρέπει ο ίδιος να βρίσκεται στο Eurogroup, καθώς τα κοινοβούλια των υπόλοιπων χωρών θα αρχίσουν να ψηφίζουν. «Αν αύριο (σ.σ. σήμερα) δεν υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup γι’ αυτό που έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει μαζί με τους θεσμούς, τότε η Φινλανδία δεν θα ψηφίσει και θα έχουμε πάει σε ένα δάνειο-γέφυρα», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή