ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Δεν ξέρω ακόμα αν θα ψηφίσω το νέο μνημόνιο

mitropoylos-den-xero-akoma-an-tha-psifiso-to-neo-mnimonio-2097283

Για μεγάλο συνειδησιακό πρόβλημα, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ως προς τη στάση του στην αποψινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Είναι μεγάλο το δίλημμα και θα δω τι θα πράξω» προσθέτοντας ότι θα κάνει μια προσπάθεια, κάποιες ρυθμίσεις να αποσυρθούν. Βρισκόμαστε ενώπιον καταστροφής του κοινωνικού κράτους και είναι αυστηρά προσωπική τοποθέτηση του κάθε βουλευτή το τι θα πράξει, ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επισήμανε: «Όσοι ανοήτως εισηγούνται εκλογές για να αναδειχθεί μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει αυτής της σφοδρότητας το κοινωνικό πακέτο, δεν εισηγούνται καλά». «Πρέπει» είπε «να προχωρήσουμε υπερβατικά (…) με κυρίαρχο το πρόσωπο του πρωθυπουργού -που όλο και περισσότερο γίνεται και παραμένει αποδεκτός- με πρόσωπα ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης, να φύγουμε μπροστά και να διαχειριστούμε την κρίση».

Για τις εσωκομματικές διαφωνίες είπε: «Ούτε διαγραφές, ούτε διοικητικά μέτρα, συνεννόηση μέχρις εσχάτων».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της προέδρου της Βουλής, είπε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είναι κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού και όποια δυσαρμονία πρέπει να λυθεί μεταξύ τους.