Υπέρ της συμφωνίας και η Φινλανδία

Υπέρ της συμφωνίας και η Φινλανδία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φινλανδία έδωσε το πράσινο φως στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

«Έλαβα σήμερα την εντολή για να εγκρίνω το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε ο Στουμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή και πρόσθεσε: «Διανύσαμε πολύ δρόμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κρινόταν το μέλλον του ευρώ… αλλά τώρα έχουμε μια λύση και θα ζήσουμε με αυτήν», τόνισε ο Στουμπ στους δημοσιογράφους μετά την υπερψήφιση από τη λεγόμενη Μεγάλη Επιτροπή της φινλανδικής Βουλής (σ.σ. αποτελείται από 25 βουλευτές από το σύνολο των 200 και ψηφίζει επί προτάσεων που αφορούν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού συνεδριάσει η ολομέλεια) της πρότασης για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε επίσης ότι η φινλανδική κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Φινλανδία, η οποία είναι γνωστή για τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των συμφωνιών στήριξης χωρών της Ευρωζώνης που οι οικονομίες τους βρίσκονται σε κρίση, είχε ταχθεί τον περασμένο μήνα υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση, ωστόσο κατόπιν είχε σημειώσει ότι δεν θα αντιτασσόταν από μόνη της σε μια συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή