ΠΑΣΟΚ: Κάκιστοι κυβερνητικοί χειρισμοί

ΠΑΣΟΚ: Κάκιστοι κυβερνητικοί χειρισμοί

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε αυτούς που εντός Ελλάδος υποστηρίζουν τη γραμμή Σόιμπλε», είπε χθες κατά τη διάρκεια της εννεάωρης συνεδρίασης των συναρμόδιων επιτροπών που εξέτασαν το τρίτο πρόγραμμα, προτού αυτό εισαχθεί στην Ολομέλεια, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Ι. Κουτσούκου αποτυπώνει και τη γενικότερη γραμμή που έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης ως προς την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. «Προφανώς», επισήμανε χθες ο κ. Κουτσούκος, «με βάση την εξάμηνη διαδρομή της χώρας, όπως τη χειρίστηκε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, αυτή η σύμβαση είναι αναπόφευκτη για να μην οδηγηθούμε στην άτακτη χρεοκοπία, που θα σημάνει δυσβάσταχτα βάρη, όλεθρο και καταστροφή για τους Ελληνες πολίτες».

Ο κ. Κουτσούκος επισήμανε, ακόμη, ότι το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο, αλλά επιβλήθηκε έπειτα από τους κάκιστους κυβερνητικούς χειρισμούς. Υπενθύμισε ότι στις παραμονές των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου, η χώρα βρισκόταν πολύ κοντά στην προληπτική πιστωτική γραμμή, θέση η οποία υπονομεύθηκε από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατήλθε στη χθεσινή ψηφοφορία δίχως ενδοκομματικές αναταράξεις, καθώς οι κ. Λ. Γρηγοράκος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος ήγειραν ενστάσεις για το αν η Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να υπερψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μάλιστα, κατά την τοποθέτησή του νωρίς το πρωί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, γνωστοποίησε ότι εισηγήθηκε σχετικά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Φώφη Γεννηματά, πάντως, παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως πρέπει να τεθούν όροι στήριξης προς τον κ. Αλ. Τσίπρα, εκτιμά πως προέχει η διάσωση της χώρας και ακολουθούν οι υπόλοιπες, αιτιολογημένες, εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο, προκειμένου να μη δοθεί άνευ όρων εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει τυχόν τροποποιήσεις, διορθώσεις ή συμπληρώσεις της συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή