Εκλογές βλέπουν Σκουρλέτης και Παπαδημούλης

Εκλογές βλέπουν Σκουρλέτης και Παπαδημούλης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές καθώς, όπως είπε, η σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο διάστημα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας και αυτός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι θεωρεί "εξαιρετικά πιθανή" τη διεξαγωγή εκλογών τους επόμενους μήνες,

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο»

Για τις διαφωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενοποίησής του και ότι αν πάμε σε εκλογές θα δούμε πως θα διαμορφωθούν και οι λίστες.

«Αν πάμε σε εκλογές σύντομα, σε 3 ή 4 εβδομάδες δηλαδή, ένα συνέδριο του κόμματος προφανώς δεν θα καρποφορήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δήλωσε:

«Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση είναι αυτονόητη, μετά το χάσμα που προκλήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Παπαδημούλης: Εξαιρετικά πιθανές οι εκλογές

 «Προέχει να "κλειδώσει" η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ' το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι για να επιτευχθούν αυτά «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» και τόνισε: «Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση -και το θεωρώ και λογικό- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης -κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή