«Πονοκέφαλος για την Ευρωζώνη η Ελλάδα», δηλώνει ο Φινλανδός ΥΠΕΞ

«Πονοκέφαλος για την Ευρωζώνη η Ελλάδα», δηλώνει ο Φινλανδός ΥΠΕΞ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα αποτελεί επί δεκαετίες πονοκέφαλο για την Ευρωζώνη, δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι, και κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.

«Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα θα είναι μπροστά μας για δεκαετίες, θα έλεγα, εάν η Ευρωζώνη μείνει ενωμένη», δήλωσε σήμερα ο Σόινι σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση YLE.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού χρέους, ο Φινλανδός υπουργός δήλωσε: «Μία απόλυτη μείωση του χρέους νομίζω ότι αποκλείεται, η Γερμανία είναι επίσης κατά… Σε άλλα θέματα (περιόδους αποπληρωμής, επιτόκια) πρέπει να διαπραγματευθούμε».

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ενισχύσει επίσης τη γνώση για το πακέτο, ώστε τα προγράμματα να υλοποιούνται στην πραγματικότητα από την Ελλάδα», δήλωσε ο Σόινι. Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

Το εθνικιστικό κόμμα των Φινλανδών του Σόινι είναι γνωστό για την αντίθεσή του σε προγράμματα διάσωσης, αλλά αναγκάσθηκε να στηρίξει τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα για να μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στην κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία μετέχει από τον Μάιο. «Θεωρώ ακόμη ότι η πολιτική διασώσεων είναι κακή πολιτική… Αλλά στην πολιτική πρέπει να παίρνει κανείς δυσάρεστες αποφάσεις», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή