Ν. Παρασκευόπουλος: «Εχει λυθεί το θέμα με τον κ. Πανούση»

Ν. Παρασκευόπουλος: «Εχει λυθεί το θέμα με τον κ. Πανούση»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση προσφυγή στις κάλπες, δεδομένου του εσωτερικού «ρήγματος» στον ΣΥΡΙΖΑ, προκρίνει ως λύση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα Fm» ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «αναστάτωση» στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα των τελευταίων ημερών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με αφορμή τους ελέγχους που έγιναν σε κελιά κρατουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εάν το σχίσμα το οποίο υπάρχει διαρκέσει, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Και πιστεύω επίσης ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν γρήγορα, στο μέτρο που το ρήγμα υπάρχει, γιατί δεν είναι καλό να υπάρχει μια αναστάτωση στη χώρα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε και για την αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας «τέλος» στο θέμα που δημιουργήθηκε. «Βεβαίως και έχουμε συνομιλήσει μεταξύ μας. Φιλικά όπως πάντα», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, εξηγώντας στη συνέχεια την έντονη αντίδρασή του στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εν ολίγοις του απέδιδε «εν κρυπτώ» εντολές. «Το πρόβλημά μου ήταν ότι το κείμενο του κ. Πανούση, όσο και αν έγινε με καλές προθέσεις θα μπορούσε να παρερμηνευθεί, δημιουργώντας μια εύλογη απορία στους πολίτες, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δίνουν εντολές και κρύβονται. Γι’ αυτό και λέω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να πάρει εντολές παρά μόνον από αρμόδια πρόσωπα. Δεν μπορεί να πάρει εντολές από ανθρώπους που κρύβονται. Αυτή η σύγχυση θα ήθελα να μην παραμείνει, ούτε και ο κ. Πανούσης νομίζω θα την ήθελε και πιστεύω το θέμα πλέον έχει διευκρινιστεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην απόπειρα απόδρασης που έγινε στις φυλακές της Κέρκυρας παραμονές Δεκαπενταύγουστου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπόνοιες για εμπλοκή και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι «η έρευνα διεξάγεται ακριβώς επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου καλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή