Το Twitter τάραξε, για λίγο, τη θερμή σχέση Π. Ιγκλέσιας και Αλ. Τσίπρα

Το Twitter τάραξε, για λίγο, τη θερμή σχέση Π. Ιγκλέσιας και Αλ. Τσίπρα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πλέον αποδεδειγμένο: το Twitter μπορεί να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε σχέση. Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, τον ηγέτη των Ισπανών Podemos: προχθές κατέβασε τη φωτογραφία που τον έδειχνε αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα και ξέσπασε χάος: οι αντιδράσεις των εγκαταλελειμμένων Συριζαίων ήταν τόσο έντονες, που προτού περάσουν 24 ώρες, ο δύστυχος Ισπανός αναγκάστηκε να ανεβάσει νέα φωτογραφία ως απόδειξη λατρείας στο ελληνικό του alter ego. Η περί χωρισμού φιλολογία, όμως, είχε ήδη προλάβει να απλωθεί.

Κι όμως, όλα ξεκίνησαν τόσο ρομαντικά. Δεν ήταν μόνο που ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και έμαθε και λίγα ελληνικά για να φωνάξει από το συριζαϊκό μπαλκόνι «η ελπίδα έρχεται!». Ο Αλέξης Τσίπρας πέρυσι τον Νοέμβριο πήγε στο ιδρυτικό συνέδριο των Podemos και φώναξε κι εκείνος απ’ το πόντιουμ άπειρα «venceremos». Και όταν ο Ισπανός φίλος του έγραψε βιβλίο με τίτλο «Διεκδικώντας τη Δημοκρατία», ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε να το προλογίσει, ξεκινώντας με εκείνο το επαναστατικό «έφτασε η στιγμή να αλλάξουμε τον κόσμο!». Το πρόβλημα ανέκυψε όταν φάνηκε η κατεύθυνση της αλλαγής. Βλέπετε, ο πρόλογος του βιβλίου γράφτηκε τον Μάρτιο. Τότε που ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε τα νταούλια από μακριά και περίμενε πότε οι ξένες αγορές θα χορέψουν πεντοζάλη. Οταν, όμως, αντί για τις αγορές άρχισε τις φιγούρες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν απέφυγε να μπει στον χορό: «Ο Αλέξης υποχώρησε πολύ λίγο», είπε. «Δεν έκανε πίσω στις κόκκινες γραμμές».

Μόνο που όσο οι μήνες περνούσαν, οι «κόκκινες γραμμές» όλο και σκούραιναν μαζί με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλοντας και μη, ο ηγέτης των Podemos άρχισε να παίρνει αποστάσεις. «Εχουμε μια μεγάλη φιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «αλλά ευτυχώς η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα». Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, ούτε και οι Ισπανοί είναι Ελληνες. Κι έτσι, το κόμμα του Ιγκλέσιας, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στήριξε τους υποψηφίους που κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ξαφνικά βρέθηκε να κατακρημνίζεται στα γκάλοπ: τον Ιούλιο, τέσσερις μήνες πριν από τις ισπανικές εκλογές, τα ποσοστά των Podemos κατρακύλησαν στο 15,1%. Σαν ισπανικά πρόβατα, οι ψηφοφόροι έβλεπαν τον ευρωπαϊκό λύκο να τρώει τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωναν ο ένας μετά τον άλλον πως επιστρέφουν στο πάντα φιλόξενο μαντρί του Μαριάνο Ραχόι, που πια συγκέντρωνε το 29,1% των προτιμήσεων. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους επαναστατημένους των ισπανικών πλατειών.

Αλλά δεν ήταν μόνο η εκλογική φτώχεια που αναπόφευκτα οδήγησε στην γκρίνια. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι βρήκαν κι εκείνο το βίντεο από το Στρασβούργο και παίζοντάς το ξανά και ξανά, έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει τη φιλία των δύο ανδρών. Ηταν τη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο. Ανάμεσα στους άλλους ηγέτες, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έτεινε όλο προσδοκία το χέρι του προς το μέρος του Ελληνα πρωθυπουργού. Εκείνος έσφιξε την παλάμη μιας κυρίας που στεκόταν αριστερά, μετά προσπέρασε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας χωρίς δεύτερη ματιά και έσφιξε το χέρι του Ζαν Λικ Μελενσόν, που στεκόταν δεξιά! Στο βίντεο φάνηκε καθαρά η παλάμη του Πάμπλο Ιγκλέσιας όπως έμεινε μετέωρη, σαν τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, που οι κακεντρεχέστεροι των Ισπανών ρεπόρτερ επιμένουν πως πλέον, βρίσκεται και επισήμως σε κρίση. Αλήθεια; Ψέματα; Ο χρόνος θα το δείξει. Η νέα φωτογραφία των δύο ανδρών, πάντως, που ανέβασε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στο Twitter είναι αλήθεια πως έχει φόντο κάπως σκοτεινό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή