Σκληρή γλώσσα από τη Ν.Δ. κατά του κ. Τσίπρα

Σκληρή γλώσσα από τη Ν.Δ. κατά του κ. Τσίπρα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kλιμακώνει η Νέα Δημοκρατία την πίεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι η ζυγαριά του Μεγάρου Μαξίμου γέρνει πλέον προς την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν χθες τον πρωθυπουργό για προβοκάρισμα της ίδιας της κυβέρνησής του και τον κάλεσαν να βρει άμεσα λύση. «Την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας και εκκρεμούν οι δόσεις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τις εσωκομματικές ισορροπίες, δημιουργώντας περιβάλλον αστάθειας στη χώρα και την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση και οφείλει να βρει λύση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Στο σχόλιο αυτό αποτυπώνεται η κεντρική επιλογή της Ν.Δ. και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη να μπει στη μάχη των εκλογών με μία στρατηγική που πρωταρχικό στόχο έχει την αποδόμηση του προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, παραμένει το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτοχρόνως, στη Συγγρού συνθέτουν ήδη ένα νέο πολιτικό αφήγημα, με αναφορές, πέραν των ζητημάτων της οικονομίας, σε θέματα μείζονος σημασίας, όπως το μεταναστευτικό, για την εφ’ όλης της ύλης αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης προκρίνουν τη λύση της αναζήτησης κυβερνητικής σταθερότητας από την παρούσα Βουλή, με ανάδειξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αν και προβλέπουν ως πιθανότερη εξέλιξη την προσφυγή στις κάλπες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν με ειρωνικά σχόλια τα αλλεπάλληλα σενάρια για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ψήφο εμπιστοσύνης, έναρξη θερινών τμημάτων της Βουλής και αποδίδουν τη ρευστότητα των ημερών στον αυτοεγκλωβισμό του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις εσωκομματικές συμπληγάδες του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην κυβέρνηση αναζητούν ισοδύναμα απέναντι στον κ. Λαφαζάνη», σχολίαζε χαρακτηρισιτκά σε καυστικό τόνο «γαλάζιο» στέλεχος.

Στο «γαλάζιο» επιτελείο επικρατεί αυξημένη ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό, αν και πολλά στελέχη της Ν.Δ. διατυπώνουν τη διαφωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία οι κάλπες και τα λάθος μηνύματα που θα σταλούν στο εξωτερικό. «Ή ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει τον σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές», εκτίμησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, τασσόμενος προσωπικά υπέρ της πρώτης λύσης. Στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας επιλέξει τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε «τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων ώστε οι δυνάμεις του «Ναι» να βρουν τρόπο πολιτικής έκφρασης». Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. χαρακτήρισε τη λύση των θερινών τμημάτων «μεσοβέζικο τακτικισμό για να κερδίσει χρόνο ο πρωθυπουργός πριν από την τελική αντιπαράθεση με το διχασμένο κόμμα του», ενώ προέβλεψε ότι οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα αποτυπώσουν ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα διασπασμένο κόμμα.

«Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2015»,εκτίμησε ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, ενώ ο κ. Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε αναγκαίο να προκύψει από την παρούσα Βουλή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, διότι αν πάμε σε εκλογές, θα χάσουμε δύο κρίσιμους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή