Ο Πιτέλα στηρίζει Τσίπρα στο αίτημα εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στη νέα δανειακή σύμβαση

Ο Πιτέλα στηρίζει Τσίπρα στο αίτημα εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στη νέα δανειακή σύμβαση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουγού για εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής της νέας δανειακής συμφωνίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες.

Αυτό δήλωσαν στο ΑΜΠΕ, πηγές προσκείμενες στο γραφείο του Τζιάνι Πιτέλα από τις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ανάγκη εμπλοκής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί την «κοινή θέση» της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, καθώς, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστεί «ντε φάκτο» η παλαιά Τρόικα και θα τεθεί η όλη διαδικασία της αξιολόγησης υπό το δημοκρατικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι σημαντικό, τονίζουν πηγές των Σοσιαλιστών, να δοθεί στην όλη διαδικασία δημοκρατική αξία με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σιουλτς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση και πλήρη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πέμπτου παράγοντα στο πλαίσιο του λεγόμενου «κουαρτέτου των πιστωτών» – στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε χθες, μέσω Twitter, ότι μίλησε τηλεφωνικά για το ζήτημα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «το αίτημα θα συζητηθεί στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή