Στ. Θεοδωράκης: Πονηρή σκέψη οι εκλογές

Στ. Θεοδωράκης: Πονηρή σκέψη οι εκλογές

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση ο Στ. Θεοδωράκης έδειξε ότι ήδη από χθες θεωρεί πλέον τον Αλ. Τσίπρα ως τον κεντρικό του αντίπαλο στον δρόμο προς τις κάλπες. «Δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να συναλλάσσεται και να κερδίζει χρόνο», ήταν η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, και αποκάλεσε απαξιωτικά την κυβέρνηση «μια παρέα που δεν θέλει να δουλέψει». Συνεργάτες του, μάλιστα, έλεγαν ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν προτίθεται να διευκολύνει τον Αλ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές εξπρές, για να αποκρύψει από τους πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου που μόνος του υπέγραψε. Και προανήγγειλαν ότι το Ποτάμι όχι μόνον θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ευ. Μεϊμαράκη να διερευνηθεί τρόπος σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αλλά ότι θα πάρει και εκείνο τη διερευνητική εντολή που δικαιούται, καθώς η κοινοβουλευτική του δύναμη αριθμεί 17 βουλευτές, δηλαδή όσους έχει και η Χρυσή Αυγή. Σημειωτέον ότι, αν τούτο συμβεί και κρατήσουν διαδοχικά και επί τριήμερο τις διερευνητικές εντολές οι κ. Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και Μιχαλολιάκος, ενδέχεται η χώρα να παραμένει ακυβέρνητη έως το άλλο Σάββατο 29 Αυγούστου, με συνέπεια οι εκλογές να μετατίθενται πλέον για τις 27 Σεπτεμβρίου ή ακόμη και τις 4 Οκτωβρίου. Και τούτο διότι ο ΠτΔ υποχρεούται να συγκαλέσει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν καρποφορήσουν οι διερευνητικές.

Ο λόγος της συγκεκριμένης αντίδρασης του Ποταμιού είναι προφανής. Δεν αφορά μόνο την εξουδετέρωση του σχεδίου Τσίπρα να γίνουν οι εκλογές πριν φτάσει ο λογαριασμός του μνημονίου στους πολίτες. Ο κ. Θεοδωράκης και κ. Μεϊμαράκης εκτιμούν ότι η αναβολή των εκλογών για μία ή δύο εβδομάδες θα λειτουργήσει υπέρ τους, πόσω μάλλον όταν θα υπάρξει πλέον χρόνος για να συγκροτηθεί σε κόμμα η Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως για να διαφανούν ακόμη περισσότερο οι τεράστιες ενδοκομματικές αντιφάσεις που υπάρχουν και στο τμήμα του κυβερνώντος κόμματος που θα ακολουθήσει τον παραιτηθέντα από χθες πρωθυπουργό. Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική στόχευση της χθεσινής δήλωσης Θεοδωράκη: «Ο κ.Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν τού έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία», είπε και απέδωσε την επιλογή Τσίπρα «στην πονηρή σκέψη να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει». Προδιαγράφοντας, τέλος, τον μετωπικό τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Ελληνες», ότι «έξι μήνες τώρα η χώρα αποσυντίθεται με κολλητούς και συγγενείς στα υπουργεία» και προέβλεψε ότι «ο λαός έχει καταλάβει ότι με ψέματα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές η χώρα δεν πάει μπροστά και ότι το Ποτάμι, που είναι η δύναμη της αλήθειας, θα είναι σε αυτές τις εκλογές η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή