ΚΚΕ: Οχι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις διαχείρισης

ΚΚΕ: Οχι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις διαχείρισης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης στα αντιλαϊκά μνημόνια, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε τον λαό «να ενισχύσει τη μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Εκτίμησε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής», και αφού σημείωσε ότι το ΚΚΕ αισθάνεται δικαιωμένο, διεμήνυσε ότι δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που οδηγούν συνέχεια τον λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων πέντε χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισήμανε ότι το κόμμα του θα διεκδικήσει κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει, όπως είπε, δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση επιδίωξε εκλογές πάρα πολύ σύντομα ώστε «να μην μπορέσουν να οργανωθούν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι» και τα κόμματα της «αστικής αντιπολίτευσης». Η μόνη λύση που θα δοθεί με τις εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι «να ξεκαθαρίσει απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το εσωκομματικό της τοπίο και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βουλευτές που ψηφίζουν “Οχι” ή “παρών”, λόγω της λίστας, και αυτό κυρίως επιδιώκει».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί το ΚΚΕ από τη δυναμική που μπορεί να έχει ένας πολιτικός φορέας του κ. Λαφαζάνη, του κ. Βαρουφάκη, της κ. Κωνσταντοπούλου, απάντησε κατηγορηματικά «όχι». Αυτοί απευθύνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός τους θέλουν να πάρουν και να μην ψηφίσουν τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βεβαίως μπορεί να συγκρατήσουν απ’ αυτούς κάποιες δυνάμεις». Απευθυνόμενος, δε, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «πρέπει να απεγκλωβιστεί απ’ όλους αυτούς, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Λαφαζάνης, είτε Βαρουφάκης, είτε Κωνσταντοπούλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή