Κλιμάκωση επιθέσεων από Κωνσταντοπούλου

Κλιμάκωση επιθέσεων από Κωνσταντοπούλου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό θεσμικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η χώρα, καθώς επιλογή της Προέδρου της Βουλής είναι εμφανής και δημόσια να κλιμακώσει τις επιθέσεις της με στόχους τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Κατηγορώντας αμφοτέρους για ενέργειες που καταστρατηγούν το Σύνταγμα, υποστηρίζει  χωρίς περιστροφές ότι οι κ. Πρ. Παυλόπουλος και Αλ. Τσίπρας αντιμετωπίζουν τους Θεσμούς σαν «τσιφλίκι και ιδιοκτησία τους»! Στο επίκεντρο των σφοδρών και συνεχιζόμενων επιθέσεων της κας Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, δίχως να τηρηθεί διάταξη άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει τυπική ενημέρωση του ανώτατου άρχοντα από τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου (αριθμός κοινοβουλευτικών ομάδων). Αφορμή, σήμερα, στάθηκε συνάντησή της με τον κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος την επισκέφθηκε στη Βουλή προκειμένου –όπως είπε- να την ενημερώσει για τη συγκρότηση του νέου κόμματος και της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, υπό τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα».

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με την ευκαιρία της συναντήσεως, η κα Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε και νέες πρωτοβουλίες της: Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της οποίας θα ζητεί εξηγήσεις για την κατά τη γνώμη της «αντισυνταγματική» διαδικασία των διερευνητικών.

Παράλληλα, θα επιδιώξει έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, προκειμένου να γίνει συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του κ. Παυλόπουλου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε ότι «η Βουλή, είναι παρούσα και εγγυήτρια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ενημέρωσης πολιτών. Αυτός» τόνισε, «θα είναι ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε».

Οι επιθέσεις

«Είναι από τις οχληρές παραμέτρους, ότι η διαδικασία (των διερευνητικών εντολών) ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας από τη Βουλή. Και είναι ιδιαιτέρως οχληρό, καθώς χθες αποκαλύφθηκε ότι για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές-δανειστές, αλλά όχι η Βουλή», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής σήμερα το πρωί, καταδεικνύοντας ότι το όριο των προεκλογικών παρεμβάσεών της στις εξελίξεις δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

«Εχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων, να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα Μνημόνια που αποδεδειγμένα πολεμούν τη δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα», πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου, πριν επιτεθεί εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για το χθεσινό σχόλιο κύκλων της Προεδρίας περί τη συνταγματικότητα των ενεργειών του κ. Παυλόπουλου:

«Δεν τιμά κανένα ο καινοφανής τρόπος της ΠτΔ να εκφράζεται μέσω «κύκλων». Οι θεσμοί πρέπει να έχουν ευθύνη και παρρησία να μιλούν ευθέως. Θα πρέπει να υπάρξει απάντηση για παραβίαση άρθρων του Συντάγματος τόσο από ΠτΔ όσο και από κυβέρνηση» είπε ευθέως η κα Κωνσταντοπούλου.

Στα χαρακτηριστικά της συνάντησης Κωνσταντοπούλου-Λαφαζάνη είναι και πως η Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με θερμά λόγια για τη στάση του, τον προσφώνησε «Κύριε Λαφαζάνη, σύντροφε Παναγιώτη», με εκείνον να ανταποδίδει: «Η κα Κωνσταντοπούλου είναι αγωνίστρια».

Αναφορές στηην εικαζόμενη μελλοντική, εκλογική συνεργασία τους, δεν υπήρξαν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή