Χρέος για Αβραμόπουλο η παραμονή στην Κομισιόν

Χρέος για Αβραμόπουλο η παραμονή στην Κομισιόν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί χρέος του να ολοκληρώσει το έργο του στις Βρυξέλλες, την πολύ κρίσιμη αυτή περίοδο, που το προσφυγικό και η μετανάστευση αποτελούν την πλέον σημαντική ευρωπαϊκή ανθρώπινη και γεωπολιτική πρόκληση». Με αυτήν τη φράση απαντούσαν χθες συνεργάτες του Ελληνα επιτρόπου στα σενάρια που διακινήθηκαν από μικρό αριθμό ηλεκτρονικών ΜΜΕ για συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεδομένης και της βούλησης του επιτρόπου, ουδεμία πρόταση του έγινε και συνεπώς ουδέποτε τέθηκε θέμα συμμετοχής του στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Βέβαια, ο ίδιος –όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει– παραμένει παρών στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, την οποία άλλωστε έχει αναδείξει ως αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Αλλωστε, οποιαδήποτε εμπλοκή του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα θα συνιστούμε αιτία αναταράξεων στην Επιτροπή του κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, καθώς θα προκαλούσε, έστω και περιορισμένο, ντόμινο αλλαγών στη σύνθεση της Επιτροπής και, μάλιστα, σε κορυφαία χαρτοφυλάκια, διαδικασία που σίγουρα δεν νομιμοποιείται απλώς από την επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου στο ελληνικό Kοινοβούλιο, από το οποίο παραιτήθηκε λιγότερο από ένα έτος πριν. Οπως, εξάλλου, σημειώνουν συνεργάτες του: «Σκοπός του είναι να αξιοποιήσει την ενεργή παρουσία του στα ευρωπαϊκά δρώμενα και να υπηρετεί την Ελλάδα και την Ενωμένη Ευρώπη, δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες στην πολιτική του φιλοσοφία και συνείδηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή