Στ. Θεοδωράκης: Ο λαός επιβάλλει τις συνεργασίες

Στ. Θεοδωράκης: Ο λαός επιβάλλει τις συνεργασίες

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται με τους μισούς να είναι απέξω και να πετροβολούν τους υπόλοιπους. Για να αλλάξει αυτή η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία του 51%, όχι της Βουλής, αλλά της κοινωνίας, και αυτήν θα προσπαθήσει να επιβάλει το Ποτάμι».

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας των ευρωπαϊκών κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, ασκώντας δριμεία κριτική στον Αλ. Τσίπρα για την προχθεσινή του δήλωση ότι δεν θα συνεργαστεί με κανένα άλλο κόμμα, πλην αυτό του κ. Π. Καμμένου. «Ο λαός είναι εκείνος που επιβάλλει τις συνεργασίες και είναι αδιανόητο να λέει προεκλογικά ένας πρωθυπουργός ότι “θα βγω πρώτος, αλλά δεν θα συνεργαστώ με κανέναν”», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προκάλεσε ευθέως τον πρωθυπουργό να πει «αν θα ξανακάνουμε εκλογές τον Οκτώβριο στην περίπτωση που με τους ΑΝΕΛ δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την τακτική της αποδόμησης του τρόπου που κυβέρνησε το τελευταίο επτάμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (MEGA), ήταν ιδιαίτερα σκληρός και σε προσωπικό επίπεδο με τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ρήγμα στην Ευρώπη, και εγώ θα προσέθετα ότι όντως προκάλεσε ρήγμα, αλλά αυτό που χωρίζει πλέον την Ευρώπη από την Ελλάδα», τόνισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει ότι «μείναμε χωρίς τον παραμικρό σύμμαχο» και ότι «η χώρα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ερείπιο». Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι τις κρίσιμες ώρες ο κ. Τσίπρας τού ζήτησε προσωπικά να τον βοηθήσει και να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντήσει τον κ. Γιουνκέρ, και χαρακτήρισε αχάριστο τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι την επόμενη μέρα η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε «ο Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες για να ρίξει τον Τσίπρα».

«Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να προχωρήσουμε, και τότε θα έρθει και τέταρτο μνημόνιο», προέβλεψε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επικαλέστηκε τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και καταδεικνύουν ότι η χώρα έχει υποστεί ζημία 20 δισ. ευρώ μέσα στους τελευταίους επτά μήνες από τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τέλος, επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση του Ποταμιού, να συγκροτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές «ένα στενό και συμπαγές κυβερνητικό σχήμα με 20 υπουργούς, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι της πιάτσας, δοκιμασμένοι στους τομείς τους, που θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας», και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό που θα λάβει το Ποτάμι θα είναι άνω του 6% που έλαβε τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή