Υπό διάλυση τελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό διάλυση τελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επί της ουσίας διάλυση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε χθες στη μακρά αλυσίδα αποχωρήσεων και διαφοροποιήσεων που μετράει πλέον η Κουμουνδούρου, με την αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος να μη λέει να καταλαγιάσει, παρά την προσδοκία της ηγετικής ομάδας ότι τα όποια εκκρεμή ζητήματα θα έκλειναν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη. Ετσι, χθες, 37 μέλη του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο γραμματέας Ηλίας Παντελεάκος και ο πρώην γραμματέας Ηλίας Χρονόπουλος, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, ότι «προκρίνουμε την ψήφο σε αριστερά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια», προκειμένου, όπως αναφέρουν, να εκφραστεί το «ΟΧΙ μέχρι τέλους». Στην ίδια ανακοίνωση χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του κόμματος, τονίζοντας, ενδεικτικά ότι «η νέα “περίοδος” στην οποία έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά για εμάς όχι μια τακτική ή μερική υποχώρησή του, αλλά μια στρατηγική ήττα ή, ακόμα καλύτερα, μια χρεοκοπία». Μιλούν, επίσης, για «άνευ όρων κυβερνητισμό» και «περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος».

Οι χθεσινές αποχωρήσεις ήταν το δεύτερο κρούσμα για τη Νεολαία, η οποία στην ουσία διαλύεται. Είχε προηγηθεί, την περασμένη εβδομάδα, η αποχώρηση στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Π. Λαφαζάνη. Ο πρώην γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, κάλεσε χθες (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο») τα στελέχη που επέλεξαν να διαχωρίσουν τη θέση τους να αναλογισθούν πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι αν χαθεί η αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή