Οχι ΚΚΕ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία

Οχι ΚΚΕ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία του με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία εξέφρασε χθες ακόμη και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε μεν την πάγια θέση του ΚΚΕ για την εγκαθίδρυση μιας αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν παιδείας, ωστόσο τόνισε (Βήμα FM) πως «στην ιδιωτική παιδεία οι περισσότεροι είναι μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ζουν τις οικογένειές τους. Το να βάζεις 23% ΦΠΑ δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας κινήθηκε και χθες σε υψηλούς τόνους εναντίον του κ. Π. Λαφαζάνη και της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας. Ο γ.γ. του ΚΚΕ επέμεινε στο λογοπαίγνιο «λαφαζανιές» που χρησιμοποίησε και τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να περιγράψει τα «ψέματα» που, όπως επισημαίνει, λέει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. «Δεν είναι προσβλητικό. Το όνομά του αυτό σημαίνει, αλλά άσχετα από αυτό εμείς λέμε είναι για την ουσία της πολιτικής του και δεν κριτικάρουμε οπωσδήποτε κανένα όνομα», είπε ο κ. Κουτσούμπας και υπενθύμισε ότι μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες κινούνταν στην κυβερνητική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπενθύμισε, ακόμη, ότι το κόμμα του ήταν το πρώτο που ανέδειξε τον «ψεύτικο διαχωρισμό του ελληνικού λαού σε “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς”». Και πρόσθεσε ότι ακριβώς αυτή την ψευδεπίγραφη «αντιμνημονιακή ομπρέλα» προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να διαιωνίσει ο κ. Λαφαζάνης. Χθες στον Περισσό οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Κουτσούμπα.

Η κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον κ. Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Κουτσούμπας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη δύο φορές. Στις 6 Σεπτεμβρίου για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στις 12 του μήνα για την καθιερωμένη παρουσία και συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή