Αμφίπλευρη διεύρυνση από Ν.Δ.

Αμφίπλευρη διεύρυνση από Ν.Δ.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στη διατήρηση των άμεσων ροών ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ., στην προσέλκυση του σημαντικού ποσοστού εκλογέων που παραμένουν, ευλόγως, αναποφάσιστοι ή επιλέγουν μικρότερα κόμματα, αλλά και στην κινητοποίηση των, σε λήθαργο, ευρισκομένων κεντροδεξιών, ήδη από το 2009, κινείται η ηγεσία της Ν.Δ. ενόψει των εκλογών. Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της αναμέτρησης, αλλά και περισυλλογή για το ενδεχόμενο να είναι, εκ νέου, η Ν.Δ. που θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη. «Κινδυνεύουμε να κερδίσουμε», σχολίαζε, χαρακτηριστικά, «γαλάζιο» στέλεχος, στον απόηχο του νέου κύματος δημοσκοπήσεων που προμηνύει εκλογικό ντέρμπι.

Ο κ. Β. Μεϊμαράκης, που από χθες περιοδεύει στην Κρήτη, επέμεινε στο χαρτί της πολιτικής σταθερότητας και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν εντολή στη Ν.Δ. ως βασικό κυβερνητικό πόλο, ενώ παράλληλα συνεχίζει την προσπάθεια αποδόμησης του κ. Αλ. Τσίπρα. «Με δικό μας προσωπικό, πολιτικό κόστος, για πρώτη φορά πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης και να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης…», είπε χθες για τον πολιτικό του αντίπαλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα επιμείνει στην εξωστρεφή τακτική τόσο μέσω των περιοδειών του όσο και των ψηφοδελτίων που θα ανακοινωθούν πιθανότατα αύριο. Οι νέες λίστες υπηρετούν δύο στόχους, αφενός να μη διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, αφετέρου να σηματοδοτηθεί η αμφίπλευρη διεύρυνση. Με δεδομένη τη διατήρηση όλων των εκλεγμένων βουλευτών στις λίστες και σε αυτήν του Επικρατείας, οι αλλαγές θα αφορούν τις υπόλοιπες θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί και σε αυτά θα υπάρχουν στελέχη της Κεντροαριστεράς και του φιλελευθερισμού, από προσωπικότητες που στήριξαν αρχικώς το Ποτάμι μέχρι τους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές, αλλά και πρώην βουλευτές και πολιτευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Μ. Ουζουνίδης. Οι εισηγήσεις από τους κ. Κ. Τασούλα, Θαν. Μπούρα, Κ. Γκιουλέκα, Γ. Πλακιωτάκη και Γ. Βλάχο έχουν περάσει στα χέρια των στενών συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη, αλλά και του γραμματέα του κόμματος Ανδρ. Παπαμιμίκου, που αξιοποιεί και τους διαύλους που άνοιξε, τους προηγούμενους μήνες, με τα στελέχη του «ευρωπαϊκού μετώπου». Ως προς το Επικρατείας, πιθανόν να ανακοινωθούν ονόματα-έκπληξη, όχι όμως σε εκλόγιμες θέσεις.

Μετά την επιστροφή του από την Κρήτη, ο κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ την επομένη θα περιοδεύσει στον Βόλο και θα μιλήσει στη Λάρισα. Εφόσον δεν διεξαχθεί το debate μεταξύ όλων των αρχηγών, ο κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο. Την επόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με το σχέδιο περιοδειών που έχει καταρτίσει ο κ. Φίλ. Ταυρής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ.,θα επισκεφθεί Σέρρες και Καβάλα πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς και να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ως προς την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, προγραμματίζεται για την Πέμπτη 17/9 στην πλ. Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή