ΛΑΕ: Δημοψήφισμα εξόδου από την Ε. Ε.

ΛΑΕ: Δημοψήφισμα εξόδου από την Ε. Ε.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η προγραμματική διακήρυξη του κόμματός του, που επίσης παρουσίασε χθες, είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει αξιόλογη και πειστική πρόταση εξουσίας «απέναντι στον μνημονιακό συνεταιρισμό του Αλέξη Τσίπρα».

Οπως επισημαίνουν κομματικές πηγές, η ιδέα του δημοψηφίσματος δεν είναι άσχετη με την άποψη της Λαϊκής Ενότητας ότι μεγάλο ποσοστό από το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εμπεριείχε και το αίτημα για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη ΔΕΘ

Ο κ. Παν. Λαφαζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη στη ΔΕΘ την οικονομική εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας, ενώ χθες στα βασικά σημεία της προγραμματικής διακήρυξης συμπεριέλαβε την ακύρωση των μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας, την κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας επανέλαβε τις θέσεις του υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών, της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και υπέρ του δημοσίου ελέγχου των επιχειρήσεων με στρατηγική σημασία, αλλά και της επιστροφής στη δραχμή.

Παρά την επίθεση που δέχεται καθημερινά από το ΚΚΕ, ο κ. Παν. Λαφαζάνης κάλεσε σε κοινή πορεία όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι «θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι» και ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος που δεν βοηθά κανέναν».

Ως προς τη συνεργασία με τον Μανώλη Γλέζο, πηγές της Λαϊκής Ενότητας ανέφεραν ότι το κλίμα είναι πολύ θετικό και ότι ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.