Το «όλο ΠΑΣΟΚ» στόχος Γεννηματά

Το «όλο ΠΑΣΟΚ» στόχος Γεννηματά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση συσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ», με σκοπό να καταδείξει τη συνέχεια του κόμματος και τον κομβικό ρόλο του στην προσπάθεια ανάκαμψης της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, θα απευθύνει σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά. Ηδη από νωρίς χθες το πρωί, και μετά την ουσιαστική αυτοδιάλυση του ΚΙΔΗΣΟ από τον κ. Γ. Παπανδρέου, στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με πρόσωπα από όλες τις γενιές και τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαρ. Τρικούπη επιθυμούν η αποψινή 41η επέτειος από την ίδρυση του κόμματος να αποτελέσει και την πρώτη εκδήλωση των τελευταίων ετών, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα εμφανίζεται εκ νέου ενωμένο, έχοντας ξεπεράσει τις διάφορες διασπάσεις της τελευταίας πενταετίας. Στην εκδήλωση, εκτός από τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα παρευρεθούν και ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφουν τη σημερινή μέρα ως αφορμή για «μια νέα αρχή».

Στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν θετικά και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, καθώς θεωρούν ότι σε αυτά αποτυπώνεται η δυναμική του ΠΑΣΟΚ να κατορθώσει να επιτύχει τον στόχο της ανάδειξης σε τρίτο, εναλλακτικό πόλο. Στην Χαρ. Τρικούπη εξακολουθούν να κινούνται στη στρατηγική των αποστάσεων από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, με βασικό επιχείρημα την προσέλκυση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στην εθνική στρατηγική την οποία εξαρχής χάραξε το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θεωρούν επιτυχημένη την τακτική αποστάσεων, αλλά και επιθέσεων στο Ποτάμι, το οποίο εκτιμούν ότι, λόγω της στάσης που έχουν τηρήσει έως τώρα τα στελέχη του, δεν μπορεί να αναμένει κανένα εκλογικό όφελος από το ακροατήριο της Κεντροαριστεράς. Χθες, η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την «αυταπάτη της αυτοδυναμίας». Η κ. Γεννηματά επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «πολύ σοφά ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει κανέναν με τέτοιον τρόπο, γιατί έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, την ευθύνη για να βγούμε οριστικά από την κρίση». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά για συνεργασία πολλών δυνάμεων, με δεσμευτική προγραμματική συμφωνία «με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ακριβώς αυτή η συζήτηση, η εξεύρεση δηλαδή κοινών σημείων ανάμεσα στα κόμματα του συνταγματικού τόξου, θα έπρεπε να αποτελεί το κύριο στοιχείο της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. «Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που λένε ότι πιστεύουν και κυρίως πιστεύουν, όσες πιστεύουν, στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», δήλωσε χθες (Παραπολιτικά 90,1) και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή