Ευ. Μεϊμαράκης: η κοινωνία στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης

Ευ. Μεϊμαράκης: η κοινωνία στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επερχόμενες εκλογές, οι ενδεχόμενες συνεργασίες, τα ψηφοδέλτια, αλλά και το μεταναστευτικό αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Στον πυρετό της προεκλογικής αναμέτρησης και αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του κόμματός του επανέλαβε πως από την πρώτη μέρα είχε καταστήσει σαφές ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: “Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;”. Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία», επιβεβαιώνοντας και τη διάθεση συσπείρωσης του κόμματός του.

Οσο για τις ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η  ίδια η κοινωνία στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης.

«Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές. Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση».

«Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε.  Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες «γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές , σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο μεταναστευτικό ζήτημα, σημειώνοντας: «Ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική . Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα «περάστε απέναντι». Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι “περνάς άνετα”.»

Ακόμη τόνισε πως «αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες. Σας λέω ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στα νησιά που έχουν το πρόβλημα. Και θα πήγαινα για να δω το πρόβλημα για το οποίο έχω ήδη ενημερωθεί. Θεωρώ όμως ότι θα παρερμηνευτεί η επίσκεψή μου ως προεκλογική υποκρισία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή