Αναταράξεις στη ΛΑΕ έφερε η υποψηφιότητα Ραχήλ Μακρή στην Αττική

Αναταράξεις στη ΛΑΕ έφερε η υποψηφιότητα Ραχήλ Μακρή στην Αττική

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους πρωταγωνιστές της πρόσφατης κοινοβουλευτικής απόσχισης από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν αναμενόμενο να κυριαρχούν, την κ. Ραχήλ Μακρή να φαίνεται πως βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμα μιας μικρής «εμπλοκής» και την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεχίζει την αξιοποίηση της -τυπικής, πλέον- ιδιότητάς της ως προέδρου της Βουλής για λόγους προεκλογικής αυτοπροβολής, η Λαϊκή Ενότητα έδωσε χθες στη δημοσιότητα τους συνδυασμούς του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος είναι υποψήφιος στην Αττική και τη Β΄ Πειραιά. Στο ψηφοδέλτιο της Αττικής τοποθετήθηκε, αφήνοντας την περιφέρεια της Κοζάνης, η κ. Μακρή, γεγονός το οποίο όμως φαίνεται να αποτέλεσε δυσμενή εξέλιξη για την περίπτωση του κ. Αλ. Καλύβη, που πρόσφατα είχε επίσης παραιτηθεί από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί στη ΛΑΕ. «Στηρίζω τη Λαϊκή Ενότητα χωρίς να συμμετέχω στα ψηφοδέλτιά της. Προέχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Καλύβης δείχνοντας εμμέσως τουλάχιστον τον προβληματισμό του για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι πρόβλημα με την, προερχόμενη τότε από τους ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή είχε προκύψει για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη στις προηγούμενες εκλογές.

Αλλες «αλλαγές» δεν φαίνεται να υπήρξαν. Στην Κοζάνη με τη ΛΑΕ είναι η κ. Ευγενία Ουζουνίδου, στην Καστοριά ο κ. Β. Διαμαντόπουλος, στην Α΄ Θεσσαλονίκης η κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στην Α΄ Πειραιά ο κ. Σ. Λεουτσάκος.

Στην Α΄ Αθήνας υποψήφια είναι η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία, ενεργοποιώντας και το Κανάλι της Βουλής, έδωσε ξαφνικά αργά το απόγευμα της Κυριακής συνέντευξη Τύπου για να επιτεθεί στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς της αντιπάλους, υπό τον τίτλο «θέματα επικαιρότητας που άπτονται της λειτουργίας τη Βουλής», ενώ αξιοποιεί από χθες και τη σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, στο πλαίσιο των εργασιών της οποίας εκτός των άλλων φωτογραφίζεται με τους συμμετέχοντες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λαφαζάνης που δήλωσε σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) ότι η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα της δραχμής, όπως κατηγορείται, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε ακαδημαϊκό συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Κ. Λαπαβίτσας και που σκοπό έχει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την «ενημέρωση του κοινού για τα αδιέξοδα της Ευρωζώνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή