Τσίπρας: Ο Μπουτάρης μου ευχήθηκε νίκη με μια ψήφο, θέλω περισσότερες

Τσίπρας: Ο Μπουτάρης μου ευχήθηκε νίκη με μια ψήφο, θέλω περισσότερες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Ο δήμαρχος μου ευχήθηκε να κερδίσω με μια ψήφο, εγώ του είπα ότι θέλω περισσότερες" είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

"Του ευχήθηκα εγώ και οι άλλοι αντιδήμαρχοι, που είμαστε μέσα, καλή επιτυχία στις εκλογές και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα, που κάνει και που έχει κάνει, να μην τον αφήσει στη μέση, να προχωρήσει στην ανόρθωση της χώρας μας" δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

Σε ό,τι αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις και το κλίμα της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας είπε "έχουμε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία και νομίζω πολύ αμοιβαία εκτίμηση", ενώ ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι "η σχέση με τον πρόεδρο, θα μπορούσα να πω, ότι είναι εξαιρετικά καλή".

Και οι δύο χαρακτήρισαν ουσιαστική και αποδοτική τη συζήτηση που έγινε παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, αντιδημάρχων και υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η πόλη, να είναι ένας κόμβος αναπτυξιακός, αλλά και ένας κόμβος πολιτισμού. Πρέπει να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως μια ουσιαστική πρωτεύουσα όχι μόνο τη Β. Ελλάδας, αλλά της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και αυτό απαιτεί σχεδιασμό, απαιτεί και όραμα και ιδέες" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, στα οποία πρέπει να συνεργαστούμε. Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μετρό, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε ως εμπορικό κόμβο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα από τη σύνδεσή του και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στην πόλη ουσιαστικές αρμοδιότητες ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ταυτόχρονα να δουλέψουμε μαζί και σκληρά πάνω στα κοινωνικά, όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας. Όλα αυτά απαιτούν συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την κεντρική κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση και προς τους αιρετούς των πολιτών σε τοπικό επίπεδο".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι συζήτησαν την ιδέα να αναπτυχθεί ένας διάλογος για τις απαραίτητες αλλαγές στον "Καλλικράτη", ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση όχι μόνο να έχει αρμοδιότητες δίχως πόρους, αλλά και πόρους. Επίσης συζήτησαν για αλλαγές στο ελεγκτικό πλαίσιο των Δήμων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αιρετούς να παράξουν έργο και να κρίνονται αυστηρά στο τέλος για το αν το έργο αυτό το έπραξαν μέσα στο ορθό πλαίσιο που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η επίσκεψη δεν ήταν τυπική και υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει ο κ. Τσίπρας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έξω από το δημαρχείο, μια ομάδα εργαζομένων σε κοινωνικές δομές είχαν παραταχθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο και φώναζαν συνθήματα, κρατώντας πανό που έγραφε "ναι στη συνέχεια των κοινωνικών δομών".

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, και εξέθεσαν τα προβλήματα χρηματοδότησης αυτών των δομών και την ανησυχία μήπως κλείσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα δοθεί παράταση, ζήτησε να έχουν ειδική συνάντηση για το θέμα και υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να συνδυαστεί η κρατική στήριξη με τις δομές της εθελοντικής δράσης της κοινωνίας των πολιτών.

Μέσα στο κτίριο του δημαρχείου και πριν αρχίσει η συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη, μηχανικοί του δημοσίου πλησίασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους σχετικά με δίκαιη μισθολογική αντιμετώπιση, εξορθολογισμό και υπηρεσιακή εξέλιξη ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους και τις ευθύνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή