ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντωνοπούλου: Είχα ζητήσει να μην είμαι υποψήφια

antonopoyloy-eicha-zitisei-na-min-eimai-ypopsifia-2100695

Εκτός ψηφοδελτίων μένει, τελικά, η τέως υπουργός κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία είχε αρχικά ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Αττικής.

Σε δήλωσή της επισήμανε ότι η ίδια είχε ζητήσει εξαρχής να μην είναι υποψήφια και ότι είναι δεδομένη η στήριξή της στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, η δήλωση της κα. Αντωνοπούλου αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ότι το όνομα μου συμπεριλαμβάνεται στις  λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη μου οφειλόταν στο γεγονός  ότι  ήδη είχα εκφράσει την πρόθεσή μου να μην είμαι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, παραμένοντας ωστόσο στη διάθεση του προέδρου.  Αμέσως ζήτησα από την Επιτροπή Σύστασης Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί στην απαραίτητη διόρθωση. Σήμερα ενημερώθηκα ότι  η εκ παραδρομής υποψηφιότητα μου απεσύρθη.

Στη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας στήριξα εμπράκτως την κυβέρνηση με τη χάραξη των τριών αξόνων καταπολέμησης της ανεργίας, στους οποίους αναφέρθηκε αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη ΔΕΘ, με τον ανασχεδιασμό των εμπροσθοβαρών προγραμμάτων  υποστήριξης των ανέργων, προκειμένου οι κοινοτικοί και εθνικοί πόροι να φτάνουν στους ανέργους και όχι να καταλήγουν σε κάθε άλλο μεσάζοντα, αλλά και με την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει το δύσκολο χαρτοφυλάκιο της αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι δουλειά ενός. Η στήριξη μου στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη».