Διορθωτικές κινήσεις μετά τη σκληρή κριτική

Διορθωτικές κινήσεις μετά τη σκληρή κριτική

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ερώτημα εάν θα μπορέσουν να υπερβούν εαυτούς και να επιτρέψουν τη διεξαγωγή ενός πολιτικά παραγωγικού και τηλεοπτικά ενδιαφέροντος debate συναντήθηκαν χθες τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εν όψει της τηλεμαχίας των κ. Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, την προσεχή Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, (Γ. Κυρίτσης και Θ. Μιχόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Καραγκούνης και Πηνελόπη Γαβρά από τη Νέα Δημοκρατία) συμφώνησαν να αναζητήσουν τη διαδικασία προκειμένου να εγκαταλειφθεί η τακτική των παράλληλων μονολόγων, ωστόσο μένει να αποδειχθεί εάν αυτή η βούληση θα αποδειχθεί ισχυρότερη της διάθεσης «προστασίας» των πολιτικών αρχηγών από τυχόν λάθη. Αλλωστε, η έκβαση της τηλεμαχίας θα αποδειχθεί καθοριστική για τη δυναμική της τελευταίας εβδομάδας πριν από τις εκλογές.

Από πλευράς Συγγρού μεταδίδεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν φοβάται την τηλεοπτική αναμέτρηση και, συνεπώς, επιδιώκει όσο το δυνατόν πιο ελεύθερη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζονται δύο εκδοχές: Η πρώτη να προβλεφθεί, ως εμβόλιμη ενότητα στον κύκλο δημοσιογραφικών ερωτήσεων, η δυνατότητα ερωτήσεων του ενός αρχηγού προς τον άλλο, ιδανικά πάνω στα θέματα που θα έχουν μέχρι εκείνη τη στιγμή θιγεί, και η δεύτερη, να προβλεφθεί η δυνατότητα παρέμβασης του ενός πολιτικού αρχηγού σε απάντηση που θα δίνει ο συνομιλητής του σε ερώτηση των δημοσιογράφων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ενός κύκλου άμεσου διαλόγου μεταξύ των δύο. Εις ό,τι αφορά τη δημοσιογραφική συμμετοχή τα δύο κόμματα εμφανίζονται έτοιμα να αποδεχθούν ξανά εκπροσώπους όλων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύντομη συνάντηση

Η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών υπήρξε σύντομη, περί τη μισή ώρα, και οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν τις επόμενες ώρες, χωρίς να υπάρξει και νέα σύσκεψη, καθώς και τα δύο επιτελεία βρίσκονται αντιμέτωπα με την κορύφωση της προεκλογικής προσπάθειας.

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί και το εάν οι κ. Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης θα είναι καθιστοί ή όρθιοι μπροστά στην κάμερα (σ.σ. στο πρώτο και τελευταίο τηλεοπτικό debate μεταξύ υποψήφιων πρωθυπουργών, των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου, οι δύο πρωταγωνιστές ήταν όρθιοι), με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει αφενός σκηνοθετικά ζητήματα, αφετέρου δε να αναδεικνύει την παράμετρο της διάρκειας, σημειώνοντας –ευλόγως– ότι είναι διαφορετικό ένα debate διάρκειας 1,5 ώρας, όπως αυτό το 2009, και διαφορετική μία τηλεμαχία τριών ωρών.

Δύο διακοπές

Εν αντιθέσει με το προχθεσινό debate, το οποίο διήρκεσε τρεις και πλέον ώρες χωρίς διακοπή, στην τηλεμαχία μεταξύ των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη έχει προβλεφθεί η πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο διακοπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή