Μεϊμαράκης: Στήριξη επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Μεϊμαράκης: Στήριξη επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα στηριχθούν επενδύσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, όπως αυτή των μεταλλείων στη Χαλκιδική, δεσμεύτηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνομιλώντας με συζύγους μεταλλωρύχων.

«Είναι κατευθυντήρια γραμμή μας να στηρίζουμε τις επενδύσεις, οι οποίες δίνουν δουλειές, δημιουργούν θέσεις εργασίας. Βεβαίως, πρέπει να σεβόμαστε και το περιβάλλον, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο όλοι εμπιστευόμαστε και δεν το εμπιστευόμαστε αλά καρτ ή το εμπιστευόμαστε ή δεν το εμπιστευόμαστε, θέλω να ξέρετε, χωρίς να είναι προεκλογική δέσμευση, είναι δέσμευση ψυχής ότι θα στηρίξουμε τις επενδύσεις που θα φέρνουν θέσεις δουλειάς και αυτή ήδη είναι στη Χαλκιδική», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Γιατί για μας είναι βασικό ζήτημα να μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις που φέρνουν ζεστό χρήμα και μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, για να χτυπήσουμε την ανεργία. Και να ξέρετε ότι ο αγώνας πάντα δικαιώνεται», πρόσθεσε.

«Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ»

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της Ν.Δ. Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας απορρίψει την πρότασή του, θα στραφεί σε άλλα κόμματα.

«Το πρώτο κόμμα που θα προσεγγίσω σε περίπτωση νίκης, θα είναι αυτό που θα έρθει δεύτερο στις εκλογές. Αν μου πουν όχι, θα στραφώ στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, έχω σχέδιο, έχω μαζί μου τα στελέχη του κόμματος και μία ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα για να βγάλω τη χώρα από την κρίση».

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδιωξε τους επενδυτές με το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το πάγωμα πολλών ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό των μεγάλων σχεδίων για έργα υποδομής που έχουν παγώσει υπό την προηγούμενη κυβέρνηση και να προωθήσει τις επενδύσεις, δήλωσε. «Πρώτος μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα…»

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει καθαρή νίκη, θα συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό μίας ομάδας διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση της σχέσης με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία. Κι ακόμη κι αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, θα συγκροτηθεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα πρέπει να μετάσχουν. Είναι η δημοκρατική υποχρέωση τους να συμμετέχουν».

Ερωτηθείς αν θα επαναδιαπραγματευτεί τμήματα του πακέτου διάσωσης, ο ίδιος απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο, να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών δανειστών και να προωθήσει μέτρα που θα μειώσουν τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μία κυβέρνηση με επικεφαλής την ΝΔ θα επιχειρήσει να μειώσει τους φόρους και θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Οι εταίροι μας δεν θέλουν να μας στραγγαλίσουν», είπε ο κ.Μεϊμαράκης και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μέτρα βελτίωσης της δυσχερούς κατάστασης, αν η Αθήνα εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας.

Σχετικά με το σκληρό σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ο συντηρητικός ηγέτης είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει σε περικοπές των συντάξεων.

«Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί στο ζήτημα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και θα αποδειχτούν ψεύτικες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή