Ορους συνεργασίας θέτει ο Στ. Θεοδωράκης

Ορους συνεργασίας θέτει ο Στ. Θεοδωράκης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μη θεωρείτε δεδομένο ότι εμείς θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Θέτουμε όρο να αποκλειστούν οι ανεπάγγελτοι των κομμάτων που έρχονται για να κυβερνήσουν».

Με τη φράση αυτή ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μία ακόμη φορά προέταξε χθες ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση της συμμετοχής του Ποταμιού σε οποιαδήποτε κυβέρνηση τη συναίνεσή του ως προς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Και για να γίνει απολύτως σαφής, έκανε μια σκληρότατη κριτική στον κ. Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες επιλογές του. «Τα 3/5 του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου δεν είχαν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους. Ηταν πάντοτε στο μισθολόγιο του Δημοσίου», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού και εξήγησε ότι ο δικός του κεντρικός στόχος θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών τα υπουργεία να μην καταλήξουν πάλι σε άεργους πολιτικούς, αλλά σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κυβερνήσουν και κυρίως σε νέα πρόσωπα που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. «Αν θέλουμε να μιλάμε για μια Ελλάδα αξιοκρατίας, θα πρέπει να βγουν μπροστά άνθρωποι που τα έχουν καταφέρει στην πραγματική ζωή», είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναφορά σε Τ. Γιαννίτση

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε ότι για πρώτη φορά ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επικαλέστηκε όχι μόνον τα πρόσωπα που στρατεύθηκαν με το Ποτάμι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (Νικηφόρος Διαμαντούρος, Νίκος Αλιβιζάτος, Β. Μαρκής κ.ά.) αλλά και το όνομα του κ. Τάσου Γιαννίτση. «Είχαμε μια συνάντηση πριν από λίγες μέρες και συζητάμε μαζί του τις λύσεις του ασφαλιστικού», είπε και, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα είναι επίσης μια δική του πρόταση για το επόμενο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι «τέτοιοι άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει, αλλά δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις, είναι χρήσιμοι στο πολιτικό σύστημα και αυτό είναι το νέο που φέρνει το Ποτάμι».

Μεταξύ, επίσης, των επιμέρους προτάσεων που θα εισηγηθεί ανέδειξε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, προκειμένου να προωθηθεί η αποκέντρωση και οι πολίτες να βλέπουν και να ελέγχουν στη γειτονιά τους την ανταποδοτικότητά των φόρων τους, ενώ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ΦΠΑ στις μικρές επιχειρήσεις και της φορολογικής κινητροδότησης σε όσες εταιρείες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Ως προς τα ισοδύναμα για τις εν λόγω προτάσεις, όπως και την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, μίλησε για ένα έτοιμο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το Ποτάμι και για «χειρουργικές επεμβάσεις» στο μνημόνιο, «έτσι ώστε οι ήδη χαμένοι των μνημονίων να ζημιωθούν λιγότερο».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT