Διμέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. από Γεννηματά

Διμέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. από Γεννηματά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τακτική της κλιμάκωσης των επιθέσεων εναντίον και των δύο βασικών διεκδικητών της πρωθυπουργίας, με σκοπό την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε τρίτη δύναμη, θα επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας της προεκλογικής περιόδου η κ. Φώφη Γεννηματά. «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», επισημαίνουν στη Χαρ. Τρικούπη και προσθέτουν ότι δίχως το ΠΑΣΟΚ η πολιτική σταθερότητα είναι δύσκολα εφικτή. «Οι πολίτες δεν ξεχνούν το Ζάππειο 1, 2 και 3 της Ν.Δ. Δεν ξεχνούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε χθες η κ. Γεννηματά κάνοντας σαφή παραλληλισμό ανάμεσα στις δύο «αντιμνημονιακές» φάσεις τις οποίες διήνυσαν και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. «Εκείνη την περίοδο και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν στα λόγια το πρώτο μνημόνιο στις πλατείες και στη Βουλή», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «στην πραγματικότητα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έφεραν με την υπογραφή τους το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο στρατηγικής της Χαρ. Τρικούπη εντάσσεται και η προσπάθεια ανάδειξης του έργου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διετία 2010-2012 σε διάφορους τομείς. Χθες επισήμαιναν ότι οι έρευνες της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ευκολότερες λόγω των θεσμικών αλλαγών για τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2012 και, όπως υπενθύμιζαν, πολλές από αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις ψήφισε (θεσμός εισαγγελέα Διαφθοράς, άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, «Διαύγεια», Γενικό Εμπορικό Μητρώο κ.ά.). Χθες η κ. Γεννηματά βρέθηκε στη Ρόδο και σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πλατεία Κοτζιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή