Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις

Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της Ν.Δ. για την ευρύτερη δυνατή μετεκλογική συνεργασία ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή πορεία της χώρας και, παράλληλα, την ανάγκη να καταβληθεί μια κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση επιμέρους όρων του μνημονίου, υπογράμμισε ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας μιας «εθνικής ομάδας» διαπραγμάτευσης που θα αποτελείται από τους ικανότερους και, κυρίως ανθρώπους που ψυχολογικά θα θέλουν και θα μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο. Ανέφερε ότι είναι εφικτή η συναίνεση και ένας κοινός προγραμματισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δραπετεύει γιατί δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες, και σημείωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στελέχη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ακόμη και από την απελθούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Απαντώντας στην κριτική για τα πεπραγμένα της Ν.Δ., τόνισε ότι «από τον Ιανουάριο έχει αλλάξει η Ελλάδα, και έχουμε αλλάξει και εμείς οι ίδιοι», ενώ ζήτησε να «μην τα ισοπεδώνουμε όλα». Αναγνώρισε ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν λάθη, αλλά, όπως είπε, η χώρα πήγε μπροστά. «Εχουμε τις ευθύνες μας, κάναμε την αυτοκριτική μας, και οι πολίτες έκριναν. Ολοι μαθαίνουμε. Δεν θα ξανακάνουμε άλλα λάθη» τόνισε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μαθήματα περί διαπλοκής και απάντησε ότι η Ν.Δ. ήταν αυτή που ήρε το τραπεζικό απόρρητο, ενίσχυσε τους οικονομικούς εισαγγελείς, και σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε σωρεία άλλων δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι έδιωχνε επενδύσεις και παρέθεσε τις περιπτώσεις της Cosco, των αεροδρομίων, και τα εμπόδια στις Σκουριές. Ανέφερε ότι ο ίδιος θα ξεμπλοκάρει τα έργα και τις επενδύσεις, εξέλιξη που «θα φέρει στη χώρα ζεστό χρήμα». Παράλληλα, θα απορροφηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ που, όπως είπε, ως απόρροια της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα κινδυνεύουν να χαθούν. «Εμείς θα προσπαθήσουμε να λειάνουμε τις γωνίες του μνημονίου που φέρει την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ψεύδεται, μεταξύ άλλων, για την αναφορά του ότι βρήκε άδεια ταμεία, ενώ επικαλέσθηκε το άρθρο του Γ. Βαρουφάκη στην «Κ» σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι έδωσε οδηγία στον τότε υπ. Οικονομικών να εξετάσει και άλλες εναλλακτικές. Σημείωσε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να μπορεί να σταθεί και πως για να υπάρξει «ισχυρή Ελλάδα χρειαζόμαστε ισχυρό πρωτογενή τομέα». Τόνισε ότι σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, η Ν.Δ. δεν υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο ανέφερε ότι «ήμασταν έτοιμοι να εξορθολογήσουμε, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της βίαιης πτώσης της κυβέρνησης». Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όχι μόνον δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τώρα μας παίρνει και τα κλειδιά». Τέλος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για έλλειψη προετοιμασίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού παρότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαχείριση του μείζονος αυτού ζητήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή