«Συγκρίνετε τις υποσχέσεις και τα πεπραγμένα Τσίπρα»

«Συγκρίνετε τις υποσχέσεις και τα πεπραγμένα Τσίπρα»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις υποσχέσεις που έδωσαν τα δύο κόμματα τα τελευταία χρόνια και δεν τήρησαν, όπως και στο πώς θα αντιμετωπίσει ο νικητής των εκλογών το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, ήταν στοχευμένες οι κοινές ερωτήσεις που δέχθηκαν οι κ. Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης.

O κ. Τσίπρας επιχείρησε να πείσει ότι όσα υποσχέθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο τηρήθηκαν στην ουσία τους. «Η βασική υπόσχεση που δώσαμε ήταν να ματώσουμε για να μη ματώνει άλλο ο λαός», είπε και υποστήριξε ότι «έγινε σκληρή διαπραγμάτευση προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο από την επιτροπεία». «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας, διεκδικήσαμε το δίκαιο του λαού, ανοίξαμε ρωγμές στην Ευρώπη», πρόσθεσε και απαρίθμησε όσα ο ίδιος θεωρεί επιτεύγματα της επτάμηνης διακυβέρνησής του, όπως «τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, την αποκατάσταση των αδίκως απολυμένων και τις 100 δόσεις τις οποίες», όπως είπε, «αξιοποίησαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι». Θέλοντας δε να εξηγήσει την πλήρη διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ότι «η πολιτική δίνει δυνατότητες πάλης και διεκδίκησης», ότι «τίποτα δεν μας χαρίστηκε» και ότι «τα πράγματα δεν θα άλλαζαν μόνα τους αν δεν δίναμε μάχες για να τα αλλάξουμε». «Καλώ τους πολίτες και κυρίως τους νέους που έχουν νιώσει τη μέγγενη των μνημονίων και φεύγουν από τη χώρα να στηρίξουν τη συνέχιση του αγώνα και να μείνει η προσδοκία στη μέση», κατέληξε.

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τι υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας τον Ιανουάριο και να συγκρίνουν τις δεσμεύσεις του με τα πεπραγμένα του και την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. «Παρασύρθηκαν αρκετοί και πίστεψαν τότε ότι και τα μισά να κάνει, θα ήταν καλά και ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τονίζοντας ότι η χώρα «τα έχασε όλα», ζήτησε από «όσους έδωσαν τον Ιανουάριο ψήφο διαμαρτυρίας ή απείχαν να κρίνουν, να συγκρίνουν και να στηρίξουν την Κυριακή τη Ν.Δ.». Πιεζόμενος δε να αιτιολογήσει τις διαψεύσεις της Ν.Δ. κατά το παρελθόν, επισήμανε ότι το κόμμα έχει διδαχθεί από τα λάθη του, αλλά θύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο της γιατί έπεσε βιαίως από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – Χ.Α. με όχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, αντιθέτως, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας οδήγησε μόνος του τη χώρα σε νέες εκλογές μέσα σε ένα επτάμηνο, χωρίς καν να εξηγήσει τους λόγους».

Τέλος, στο ερώτημα για την ανεργία και οι δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί ανέδειξαν βέβαια την βούλησή τους να δημιουργήσουν συνθήκες επενδύσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει ένα μαγικό κουμπί για να λυθεί το πρόβλημα και ότι χρειάζονται τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων για να αρχίσει η ανάκαμψη και με αυτό το δεδομένο επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, που «πάγωσε» κάθε ιδιωτική επενδυτική προσπάθεια για ιδεοληπτικούς λόγους. «Εφόσον ανοίξει πάλι ο δρόμος των επενδύσεων, θα έχουμε νέες δουλειές», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας θύμισε ότι 200.000 νέοι είχαν φύγει από τη χώρα πριν έρθει στην εξουσία και αναδεικνύοντας ως όχημα τη βελτίωση των δημοσίων πανεπιστημίων και τη δημιουργία συνθηκών έρευνας στον τομέα της τεχνολογίας και των νέων επιχειρήσεων, κάλεσε τους νέους να δώσουν στο κόμμα του την ευκαιρία να ολοκληρώσει την επόμενη τετραετία μια προσπάθεια που, όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή