Κουτσούμπας: Βαρύς ο λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Βαρύς ο λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως όχημα εγκλωβισμού του «ριζοσπαστισμού» και της «ελπίδας του λαού» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Στη χθεσινή προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι οδηγεί τους πολίτες «στους ίδιους μονόδρομους, στα ίδια τραγικά αδιέξοδα που τον οδήγησαν και οι προηγούμενοι». Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενδεδυμένος με το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», ψήφισε μέτρα «που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, υπό τον φόβο της λαϊκής κατακραυγής». Ο γ.γ του ΚΚΕ παρέπεμψε μάλιστα σε μια ρήση του Ανιέλι της Fiat, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, έλεγε ότι «κοίτα να δεις που η αριστερά κάνει κάποιες φορές καλύτερα τη δουλειά από τη δεξιά».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε, ακόμη, ότι στην προεκλογική συζήτηση μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας δεν υπάρχει η συνήθης αντιδικία για τις πρώτες 100 ημέρες. Αυτό συμβαίνει, όπως είπε, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. έχουν κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα. «Το τρίτο μνημόνιο», διευκρίνισε ο κ. Κουτσούμπας, «που ψηφίστηκε τον Δεκαπενταύγουστο από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, είναι το επόμενο πρόγραμμα διακυβέρνησης». Ο γ.γ. του ΚΚΕ περιέγραψε τα μέτρα τα οποία οφείλει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, ενόψει της πρώτης αναθεώρησης, μιλώντας για «βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό», ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ή συνδυασμός κομμάτων θα έχει αναλάβει την εξουσία. Ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει απόψε στις 8 μ.μ. στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την οποία διοργανώνει το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή