Π. Λαφαζάνης: Ζούμε μια μνημονιακή χούντα

Π. Λαφαζάνης: Ζούμε μια μνημονιακή χούντα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες αναφορές στην πρότασή του για έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, οξύτατες επιθέσεις προσωπικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ξανά δίπλα του να κάνει μία ακόμη αρχηγική εμφάνιση, καθώς και με επισημάνσεις όπως ότι «ζούμε μια μνημονιακή χούντα», ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χθες σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να αναδειχθεί τρίτο κόμμα η Λαϊκή Ενότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και αμφισβήτησε την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, αναγνώρισε ευθέως το εύρημα ορισμένων, σύμφωνα με το οποίο η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ως τρίτη δύναμη, σημειώνοντας στο πλαίσιο αυτό: «Θέλουμε ισχυρό ποσοστό να είμαστε εμείς και όχι η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Παν. Λαφαζάνης σημείωσε: «Το βράδυ των εκλογών θα πέσει θρήνος στο ευρωπαϊκό κατεστημένο αν είμαστε ισχυροί. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα χαμογελάσουν αν έχουμε χαμηλά ποσοστά».

Στη σημείο αυτό παρενέβη η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη». Με τον κ. Λαφαζάνη να συνεχίζει: «Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην κάνει τη Δευτέρα τη Μέρκελ να χαμογελάσει».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε εκ νέου ότι «η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα έχει κάποιες δυσκολίες οι οποίες όμως θα είναι απείρως μικρότερες από αυτές που ζούμε με τα μνημόνια, και εύκολα θα ξεπεραστούν».

Αν και ρωτήθηκε, πάντως, απέφυγε να προσδιορίσει το είδος και το περιεχόμενο αυτών των δυσκολιών. «Με το εθνικό νόμισμα θα έχουμε δυσκολίες. Με τα μνημόνια θα έχουμε καταστροφή και αδιέξοδο και μαύρο σκοτάδι μπροστά μας», περιορίστηκε να επαναλάβει ο κ. Παν. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή