Εκλογικό «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ προβλέπει ο Μεϊμαράκης

Εκλογικό «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ προβλέπει ο Μεϊμαράκης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολιτική αναμέτρηση – εξπρές έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στο κόμμα του και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι  «Είναι μια δύσκολη μάχη που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη. Όλα αυτά ενώ δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος, αφενός στα πολιτικά κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους και αφετέρου στους πολίτες να ενημερωθούν».

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι -έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι «είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Όλοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την σιγουριά του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι τη Δευτέρα θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Επιμένει να καλεί και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει και λέει ότι η κυβέρνησή του θα έχει τη μορφή της "εθνικής Ελλάδας" με τους πιο άξιους και ικανούς, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από την κοινωνία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι συμβιβασμοί έχουν κάποιο όριο: «Αν εννοείτε συμβιβασμό να υιοθετήσω την άποψη ότι το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα ή ότι η αριστεία στην Παιδεία είναι κακό πράγμα, σας λέω ότι δεν υπάρχει βάση για συζήτηση».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέει ότι «έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της οικονομίας», υποστηρίζει ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα», ωστόσο βάζει και την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος σημειώνοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της εκρηκτικής αύξησης των προσφυγικών ροών, οργανωμένα, με σχέδιο και ανθρωπιά. Διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή