ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Καμία χαμένη ψήφος για σταθερή κυβέρνηση

meimarakis-kamia-chameni-psifos-gia-statheri-kyvernisi-2101892

Το τελικό δίλημμα της διακυβέρνησης, η απάντηση στο οποίο θα κρίνει και τον νικητή της Κυριακής, έθεσε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, χθες στην Ομόνοια, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Αυξάνοντας έτι περαιτέρω την πίεση προς τα μικρότερα κόμματα, καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς τροφοδοτούν τη μεταξύ τους πόλωση, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε: «Ψηφίζουμε για σταθερότητα, για σταθερή κυβέρνηση από Δευτέρα… γι’ αυτό η ψήφος όλων μας την Κυριακή είναι κρίσιμη και χρήσιμη… δεν μπορεί να υπάρξει καμία χαμένη ψήφος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που πιστώνεται το κύριο μέρος από την εντυπωσιακή ανάκαμψη του κόμματος, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. αποτελεί τον μόνο πολιτικό φορέα που μπορεί να βάλει τέλος, όπως είπε, «στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ». «Στο δίλημμα πειράματα ή σιγουριά, επιλέγουμε σιγουριά», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης προς τα συγκεντρωμένα στελέχη και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι διαθέτει ικανότητα διακυβέρνησης, κόντρα στην 7μηνη κυβερνητική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στο προσκλητήριο προς το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, σημειώνοντας πάντως ότι «θα συνεργαστούμε με όσους θέλουν, όσοι δεν θέλουν ας πάρουν τον δικό τους δρόμο», ενώ ζήτησε εντολή τετραετίας προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «πωλητή υποσχέσεων» τον κ. Τσίπρα και υποστήριξε πως «η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήτη και όχι δραπέτη».

Ωρες πριν πέσει η αυλαία μιας αναμέτρησης που βρίσκει τη Ν.Δ. να διεκδικεί ευθέως τη νίκη, στο «γαλάζιο» επιτελείο επικεντρώνονται σε τέσσερις στόχους:

Πρώτον, στην αποδόμηση των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά του πεπραγμένα, είτε αφορούν τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, είτε το χρέος, είτε, τέλος, το εύρος του προγράμματος στήριξης των ασθενεστέρων.

Δεύτερον, στην ακύρωση του «ηθικού πλεονεκτήματος» που θέλει να εμφανίζει ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και την υπόθεση του στενού συνεργάτη του κ. Αλ. Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τρίτον, στην αύξηση της πίεσης προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του Κέντρου, προκειμένου να κληθούν να απαντήσουν στο δίλημμα «Μεϊμαράκης ή Τσίπρας», και να μην επιλέξουν αποχή ή κάποιο από τα μικρότερα κόμματα.

Τέταρτον, στη βελτίωση των θετικών για τη Ν.Δ. τάσεων σε κρίσιμα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η Αττική, οι αγροτικές περιοχές, αλλά και η Κρήτη, όπου τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυριαρχήσει.

Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε ότι την Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ποιον θέλουν να οδηγήσει τη χώρα. «Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι, έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Ολοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ», επισήμανε χθες ο κ. Μεϊμαράκης.

Μιλώντας νωρίτερα χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της Ν.Δ., προσθέτοντας πάντως ότι η μάχη των εκλογών «θα δοθεί ώς την τελευταία στιγμή, ψήφο ψήφο, πάνω από την κάλπη».

Το πρόγραμμα δράσης

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Συγγρού, διά του γραμματέα της Ανδρ. Παπαμιμίκου, ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα δράσης μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, στις 7 μ.μ. της Κυριακής.

Στη Συγγρού έχει στηθεί κέντρο εθελοντών (στην ιστοσελίδα nd.gr/72h και στο τηλ. 210-94.44.725), με στόχο να καλύψει κενά σε θέσεις αντιπροσώπων, αλλά και να διευκολύνει τη μετακίνηση ψηφοφόρων που αντιμετωπίζουν κινητικά ή και οικονομικά προβλήματα.