Στ. Θεοδωράκης: «Συζητάμε με Τσίπρα και Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης»

Στ. Θεοδωράκης: «Συζητάμε με Τσίπρα και Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συζητάμε και με τον Τσίπρα και με τον Μεϊμαράκη για το σχηματισμό κυβέρνησης» αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εγώ δεν θα πω "yes Αλέξη" σε όλα» ξεκαθάρισε πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας από τους πολίτες να αναδείξουν το Ποτάμι σε ισχυρή δύναμη με διψήφιο ποσοστό στη Βουλή.

«Πρέπει να υπάρξει νέος παίκτης στην πολιτική σκηνή, ένα Ποτάμι του 10% θα σταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα δεν θα είμαστε δεκανίκι» παρατήρησε.

«Οι όροι της συνεργασίας δεν είναι "πάρε ένα υπουργείο". Κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα θα είναι ασταθής, δεν θέλω να είμαι αντιπρόεδρος και δεν θα είμαι, δεν θέλω να είμαι υπουργός, αλλά θα συνεισφέρουμε σε στελέχη.

«Θέλει ο λαός επανάληψη του παρελθόντος; Εγώ δεν διατίθεμαι να γίνω ιπποκόμος… θέλει ο κόσμος να επιστρέψει στο Μεϊμαράκης – Γεννηματά; Ας το κάνει. Εκτός από τον πρώτο έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο τρίτος» είπε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας από τη Δευτέρα.

«Πρέπει να υπάρξει ένα νέος παίκτης κυρίως για να φοβίσουμε τον πρώτο επειδή θέλουμε να τρομάξει ο πρώτος ή ο κύριος Τσίπρας ή ο κ. Μεϊμαράκης θεωρούμε δεδομένο οτι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία. Ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά» σημείωσε.

Όπως εξήγησε φιλοδοξία του Ποταμιού δεν είναι η υπουργική καρέκλα, φιλοδοξία του Ποταμιού είναι να αλλάξει τη χώρα. «Με 6% επιβάλλεις με 9% επιβάλλεις άλλα, έχουμε ανάγκη να βελτιώσουμε τα πράγματα… Δεν εννοούμε να σκίσουμε το μνημόνιο έχουμε ανάγκη εθνικού σχεδίου και ποιος θα διαπραγματευτεί στην Ευρώπη» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ακόμη ότι η συμμετοχή μας στο εθνικό βήμα και η αποδοχή μας στο εξωτερικό ήταν πολύ μεγαλύτερες του 6%. «Η Ευρώπη απογοητεύτηκε από τον κ. Τσίπρα… Η Ευρώπη ζητάει πάνω από όλα μεταρρυθμίσεις, άρα θέλει το κόμμα των μεταρρυθμίσεων» σχολίασε.

«Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το κομματικό κράτος (…) για τις κομματικές προσλήψεις στη Βουλή ο Τσίπρας έλεγε "μα έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι", δεν αρνήθηκε ότι έκανε προσλήψεις όταν τον ρώτησα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Έχουμε έτοιμη πρόταση για το υπουργείο Παιδείας» ανέφερε ακόμη χωρίς να θελήσει να αποκαλύψει όμως το όνομα.

Αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ακόμη «εμείς δεν κάνουμε διακοπές στα σκάφη και στα κότερα, εμείς κάνουμε διακοπές με τους φίλους μας. Η υπόθεση Φλαμπουράρη ειπώθηκε από μένα πριν βγει, δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα».

«Τα αδέλφια του κ. Τσίπρα είναι εργολάβοι δουλεύουνε όταν κάποιος λέει ότι έχεις σχέση με τη διαπλοκή του θυμίζεις τις συγγενικές του σχέσεις» δήλωσε δε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή