Πάνος Καμμένος: Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια

Πάνος Καμμένος: Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ξέσπασμα εναντίον των δημοσκόπων, τους οποίους και κατηγόρησε για προσπάθεια εξαφάνισης των ΑΝΕΛ, αλλά και με υποσχέσεις ότι η νέα κυβέρνηση που θα συγκροτήσουν με τον κ. Αλ. Τσίπρα θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων αντέδρασε o κ. Πάνος Καμμένος στα πρώτα αποτελέσματα που έφεραν το κόμμα του, εκ νέου, στη Βουλή. Το κόμμα των ΑΝΕΛ βγαίνει τραυματισμένο από τη χθεσινή εκλογή, καθώς απώλεσε τρεις έδρες, ωστόσο διατηρεί τον βασικό ρόλο του κυβερνητικού εταίρου ή, κατά τον κ. Καμμένο, του «εγγυητή για την ομαλότητα και τη διακυβέρνηση του τόπου».

Ο κ. Καμμένος, που έσπευσε και στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Αλ. Τσίπρα την ώρα που ο τελευταίος απηύθυνε το νικητήριο μήνυμά του προς τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την ψήφο στο κόμμα του ως «πατριωτική», ως μία «ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο… προχωράμε στη νέα μέρα, με νηφαλιότητα, με ενωμένους τους Ελληνες σε μία νέα διακυβέρνηση για την έξοδο της Ελλάδας από τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξέσπασε κατά πάντων, με επιχείρημα την πλήρη αστοχία δημοσκοπήσεων και exit polls να προσεγγίσουν το χθεσινό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε συλλήβδην τους δημοσκόπους ως «πληρωμένους δολοφόνους και απατεώνες της μεταπολίτευσης» και προσέθεσε ότι οι «νταβατζήδες της μεταπολίτευσης να ξέρουν ότι δεν έχουν πια την εξουσία αυτού του τόπου».

Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, και πιθανότατα εκ νέου υπουργός Αμυνας, έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχτηκαν τα δύο κόμματα και για επιθέσεις κατά των οικογενειών του ιδίου και του κ. Τσίπρα, υποσχόμενος ότι θα αναζητήσει όλες τις πηγές διαφθοράς. «Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχθήκαμε οι πολίτες μας όρισαν ως εγγυητές για την ομαλότητα και τη διακυβέρνηση του τόπου» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως «με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια… κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση, άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές συνεργαστήκαμε με μία αγάπη, την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή