Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στους συσχετισμούς των εδρών μεταξύ των κομμάτων στην Α΄ και στη Β΄ Θεσσαλονίκης φέρνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς και στις δύο εκλογικές περιφέρειες η Ένωση Κεντρώων καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου), που πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων, και βγάζει 6 , με αποτέλεσμα να εκλέγονται οι: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η Ν.Δ. διατηρεί τις 4 έδρες και επανεκλέγονται οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ενωση Κεντρώων ο πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής(πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα η Χρυσή Αυγή και την παίρνει η Ενωση Κεντρώων. Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες, που είχαν. Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά), από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή