Κουτσούμπας: Σε βάρος των πολιτών το αποτέλεσμα

Κουτσούμπας: Σε βάρος των πολιτών το αποτέλεσμα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αποτέλεσμα το οποίο θα αποβεί σε βάρος των πολιτών εκτίμησε αυτό που προέκυψε χθες το βράδυ ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Ο γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε ότι το «συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι σε βάρος των εργαζομένων, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, της νεολαίας, των συνταξιούχων». Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι οι συσχετισμοί στη Βουλή θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ενώ επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι «οι προγραμματικές της δηλώσεις στην πραγματικότητα είναι ήδη έτοιμες, αφού στόχο έχει την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, στο έδαφος των υπολοίπων 2 προηγούμενων, με μέτρα που θα προστίθενται ανά τρίμηνο, μετά την αξιολόγηση από την τρόικα, το γνωστό κουαρτέτο πλέον».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, μιλώντας για «άσφαιρη, κάλπικη αντιπολίτευση».

Απηύθυνε χαιρετισμό προς όσους ψήφισαν το κόμμα του που, όπως είπε, αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική ισχύ που απέκτησε στην «τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής, λαϊκής συμμαχίας». Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ιδιαιτέρως ότι, βάσει των σημερινών κοινοβουλευτικών συσχετισμών, το ΚΚΕ θα αποτελεί τη μόνη αντιμνημονιακή δύναμη. Είπε ενδεικτικά ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη «που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στον λαό, στη χώρα, στη νεολαία». Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ θα σταθεί «απέναντι σε κάθε κυβέρνηση» που θα υλοποιήσει το «βάρβαρο μνημόνιο» και επισήμανε ότι ακολουθούν ο ΕΝΦΙΑ, βαρύτατη φορολογία για όλους, σύνταξη μετά τα 67 έτη, κατάργηση του ΕΚΑΣ από τις αρχές του 2016 και περαιτέρω περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή