Διεργασίες εν όψει επόμενης ημέρας στη Ν.Δ.

Διεργασίες εν όψει επόμενης ημέρας στη Ν.Δ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εδώ θα είμαι εγώ, θα με βρίσκετε και θα τα λέμε». Με τη φράση αυτή προς τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, μετά τη χθεσινή ήττα, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης φέρεται να έδωσε και το στίγμα των προθέσεών του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που χθες είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ. Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, προφανώς έχει πλήρη εικόνα των κινήσεων και της κριτικής που μπορεί να υπάρξουν στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο ως προς τη στρατηγική και το ύφος της εκστρατείας όσο και ως προς την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, ο ίδιος μοιάζει να στηρίζει την, εφ’ εξής, στρατηγική του σε δύο δεδομένα:

• Αφενός στην πραγματικότητα των αριθμών, δηλαδή στην καταγεγραμμένη δημοσκοπική δυναμική της Ν.Δ. όταν ανέλαβε (το περίφημο «double score» του κ. Τσίπρα) και στη χθεσινή εικόνα μιας Ν.Δ. που διατήρησε τα ποσοστά της και πέτυχε σημαντική συσπείρωση των ψηφοφόρων.

• Αφετέρου, στην ισχυρή στήριξη που μοιάζει να απολαμβάνει από την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος. Ενώ χθες το σύνολο των στελεχών που τοποθετήθηκαν δημοσίως εξήρε την προσπάθεια Μεϊμαράκη (σ.σ. η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να σημειώσει ότι δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας), η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Ν.Δ. και το στίγμα που εξέπεμψε η παράταξη άνοιξε ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά από τους κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη και αναμένεται, εκ του αποτελέσματος, να επανέλθει, ειδικά από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση επιδείξει αντοχή στις ψηφοφορίες που έπονται.

Επιτάχυνση διαδικασιών

Ο κ. Μεϊμαράκης, που προφανώς θα αναμείνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης και ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, αναμένεται να επισπεύσει τις καταστατικές διαδικασίες στο κόμμα και αυτό σε πείσμα των χθεσινών διαρροών ότι «δεν τίθεται ζήτημα». Συνεργάτες του έσπευσαν χθες να θεωρήσουν «δύσκολο να εκτεθεί κάποιος αμφισβητώντας τώρα τον Βαγγέλη» και έδιναν την αίσθηση πως ο κ. Μεϊμαράκης, ενισχυμένος προσωπικά και από την προεκλογική εκστρατεία ανά την Ελλάδα, εξετάζει σοβαρά να διεκδικήσει και τυπικά την ηγεσία του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή