Αντιδράσεις για τη στάση του Ντ. Τραμπ έναντι του Ομπάμα

Αντιδράσεις για τη στάση του Ντ. Τραμπ έναντι του Ομπάμα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΟΒΑ. Αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο ο επικρατέστερος μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από «παρέμβαση» ακροατή σε ομιλία του, ο οποίος είπε ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και «δεν είναι καν Αμερικανός».

«Εχω άραγε την ηθική υποχρέωση να υπερασπιστώ τον πρόεδρο κάθε φορά που κάποιος εκστομίζει κάτι κακό ή αμφιλεγόμενο για αυτόν; Δεν το νομίζω!» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί υποψήφιοι επέκριναν τον Τραμπ για την άρνησή του να απαντήσει σε παριστάμενο σε ομιλία του στο Νιου Χάμσαϊρ το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι μουσουλμάνοι αποτελούν πρόβλημα για τις ΗΠΑ. «Γνωρίζουμε ότι ο σημερινός μας πρόεδρος είναι μουσουλμάνος. Ξέρετε ότι δεν είναι καν Αμερικανός», είπε ο άνδρας, απηχώντας ουσιαστικά παλαιότερες θέσεις του Τραμπ, ο οποίος έχει αμφισβητήσει κατά το παρελθόν τον τόπο γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Πολλοί υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μίσιγκαν, για να ακούσουν ομιλία της πρώην επικεφαλής της εταιρείας Hewlett-Packard και σημερινής υποψήφιας για το χρίσμα του κόμματος, Κάρλι Φιορίνα, που επιτέθηκε λεκτικά στον Τραμπ κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας.

Στην ομιλία της το Σάββατο, η κ. Φιορίνα συνέχισε την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Οι ηγετικές ικανότητες δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική θέση, τον τίτλο, το μέγεθος του γραφείου, του αεροσκάφους, του ελικοπτέρου ή του εγωισμού».

Παρότι η κατάταξη της δημοτικότητας των υποψηφίων δεν ανετράπη μετά το ντιμπέιτ, η αποτελεσματική επίθεση της κ. Φιορίνα κατά του Τραμπ βοήθησε να αποκαλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή