Ντομπρόβσκις: Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

Ντομπρόβσκις: Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ηλεκτρονική εφημερίδα Politico. «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει υπογράψει το πρόγραμμα. Η νέα κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με την προηγούμενη- από αυτή την άποψη, αναμένουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια». Ο ίδιος απέκλεισε οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή της συμφωνίας.

«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξοργίζει τους Σοσιαλδημοκράτες» επισημαίνει από την πλευρά του το EURACTIV. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους δεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί «στρατηγικό λάθος», σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

Το δημοσίευμα παραθέτει ακόμη δηλώσεις Γερμανών οικονομολόγων, σύμφωνα με τους οποίους «το Grexit είναι ακόμα στο τραπέζι». Άλλος οικονομολόγος, ωστόσο, θεωρεί πως οι Βρυξέλλες ανέπνευσαν με ανακούφιση γιατί «προτιμούν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις με τον Τσίπρα, παρά να τον έχουν απέναντί τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή