Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητεί η ΛΑΕ

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητεί η ΛΑΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω Πρωτοδικείων η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των λοιπών πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά την οδό να εισέλθει στη Βουλή, καθώς από τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα παρέμεινε εκτός Κοινοβουλίου, λαμβάνοντας πολύ χαμηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, καταθέτοντας προσφυγή, ζητούν την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε τέσσερις Δήμους, με την ελπίδα να βρεθούν τόσα λάθη όσα θα αποδειχθούν αρκετά για να αλλάξουν τον κοινοβουλευτικό χάρτη υπέρ τους. «Είθισται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου κατά τη μετεκλογική περίοδο από υποψηφίους, κόμματα ή και εκλογείς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ και προστίθεται: «Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Αρθρο 25), υποψήφιοι της ΛΑΕ κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις στους εξής Δήμους: Αθηνών, Περιστερίου, Αχαρνών και Νίκαιας, και αναμένεται απάντηση στο αίτημά τους».

Στη σκιά αυτής της τεχνητής εκκρεμότητας, τα στελέχη της ΛΑΕ προετοιμάζονται ανεπισήμως για τις εσωκομματικές εξελίξεις που πυροδοτεί η εκλογική αποτυχία. Εξελίξεις οι οποίες, σύμφωνα με πολλούς, θα κορυφωθούν με την αντιμετώπιση ζητήματος αρχηγίας στο κόμμα. Χθες στο στόχαστρο της ΛΑΕ βρέθηκαν η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και η σύλληψη της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ για την παράνομη συνέχιση εκπομπών από την ΕΡΤopen. «Η νέα κυβέρνηση προφανώς έχει ως ειδική αποστολή να ξεριζώσει το “αντιμνημόνιο” και τους αγώνες ενάντιά του από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή