Μετά τη χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, στόχος η μεγιστοποίηση των ωφελειών

Μετά τη χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, στόχος η μεγιστοποίηση των ωφελειών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή η νέα πολιτική ηγεσία έπειτα από μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό θα προχωρήσει στην εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών σε όλα τα επίπεδα για τον κλάδο και την εθνική οικονομία. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στην ειδική τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου στον τουρισμό. Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν από τους περιορισμούς των κεφαλαίων, τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα προκειμένου να μην εμφανιστεί κανένα πρόβλημα στη ροή συναλλάγματος στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και του συνόλου του τουριστικού τομέα. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δήλωσε για τη φετινή σεζόν ότι «καταφέραμε όλοι μαζί, οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού να έχουμε ιστορικό ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. τουρίστες και 15,5 δισ. ευρώ έσοδα». Επιπλέον, έκανε αναφορά στην επιδίωξη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη.

Η απερχόμενη υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη παρά τη σύντομη διάρκεια της θητείας της κατάφερε να επιδείξει έργο στο υπουργείο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τις δράσεις του υπουργείου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη συμβολή του υπουργείου για τη συγκρότηση και λειτουργία των νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων με αποστολή ιματισμού, στην αποστολή κλιμακίου με στόχο την καταγραφή της τουριστικής κίνησης και τη στήριξη της επόμενης τουριστικής χρονιάς, καθώς και την έναρξη δράσεων διεθνούς προβολής των νησιών που επλήγησαν, με πρώτο στόχο τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου. Επιπροσθέτως, έγινε σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας στο υπ. Οικονομίας, η οποία και ανέλαβε την καταγραφή των επιπτώσεων από τις ροές προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, η οποία και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές καθώς και στην Κομισιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή