112.000 ευρώ το κόστος της Επιτροπής Χρέους

112.000 ευρώ το κόστος της Επιτροπής Χρέους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένοχο εσχάτης προδοσίας χαρακτήρισε ουσιαστικά χθες τον πρωθυπουργό η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη σύναψη του τρίτου μνημονίου. Αυτό έγινε σε εκδήλωση που προσέλαβε επ’ ολίγον και τον χαρακτήρα συνέντευξης Τύπου της απερχόμενης προέδρου της Βουλής, θέμα της οποίας ήταν η παρουσίαση των έως τώρα αποτελεσμάτων της λεγόμενης «Επιτροπής Αλήθειας Χρέους».

Στη συνέντευξη αυτή αποκαλύφθηκαν δύο σημαντικά στοιχεία: Πρώτον, ότι η Επιτροπή αυτή –που συγκροτήθηκε με προσωπική απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου– «εργάστηκε» για να καταλήξει στο «προκαταρκτικό πόρισμά» της περί απεχθούς και παράνομου χρέους, χωρίς να έχει στοιχεία από υπουργεία ή άλλους επίσημους φορείς. Στηρίxθηκε σε δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί παλαιότερα στο Κοινοβούλιο, στα πρακτικά του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ακροάσεις προσώπων από τις οποίες δεν προέκυψαν άγνωστα έως τότε στοιχεία. Δεύτερον, ότι το κόστος λειτουργίας της ανήλθε στις 112.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών της Βουλής, όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η αποκάλυψη του συνολικού ποσού, το οποίο δεν αφορά αμοιβές των μελών της Επιτροπής, αλλά κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων, διαμονή, μεταφράσεις, δεν συνοδεύτηκε από αναφορά σε αριθμό των μελών που τα εισέπραξαν και ούτε, φυσικά, στο πόσες συνεδριάσεις της Επιτροπής κάλυψαν. Παρ’ όλα αυτά, η απερχόμενη πρόεδρος είπε ότι η Επιτροπή και το έργο της συνιστούν «παρακαταθήκη για τις ζώσες και για τις επόμενες γενιές».

Ανέφερε δε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της, ακόμα κι αν η επόμενη Βουλή αποφασίσει να την καταργήσει, ενώ είπε πως δεν θα αναγνωρίσει απόπειρα μεταβολής της σύνθεσής της από τη νέα ηγεσία του Κοινοβουλίου. Υποστήριξε πως η σύνθεση δεν αλλάζει, γεγονός το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού από την ιδρυτική της πράξη προβλέπονται αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή