Πιτέλα: Τρόπος να ξεπεράσουμε την τρόικα η συμμετοχή του ΕΚ στην αξιολόγηση

Πιτέλα: Τρόπος να ξεπεράσουμε την τρόικα η συμμετοχή του ΕΚ στην αξιολόγηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στη Διάσκεψη των Προέδρων ζήτησα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, για το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

«Η νομική βάση ήδη υπάρχει. Είναι ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών. Είναι ένας τρόπος να  ξεπεράσουμε την τρόικα και τελικά να έχουμε το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της ελληνικής κρίσης» δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα.

Σύμφωνα με το EurActiv.gr ο Μάρτιν Σουλτς είναι σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για να βρεθεί το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα περιλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση των δανείων διάσωσης της Ελλάδας προκειμένου να καταστεί πιο διαφανής η διαδικασία, προτάθηκε στις 19 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το θέμα αυτό συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε ο Μάρτιν Σουλτς είχε δηλώσει ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα είχε θετική ανταπόκριση στη Διάσκεψη των Προέδρων υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήδη από την προηγούμενη θητεία του το ΕΚ είχε τονίσει την ανάγκη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στα προγράμματα διάσωσης των κρατών-μελών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή