Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν δέχθηκε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεταξύ τους επικοινωνία, συζήτησαν την προοπτική της περεταίρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περεταίρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Li Keqiang, προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Συναντήσεις με Κέρι, Μουν και Ντααβούτογλου στη Νέα Υόρκη

Εν τω μεταξύ, την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και την πρώτη του ομιλία στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για τη Νέα Υόρκη.

Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους ηγέτες να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Αναμένεται να συναντηθεί επίσης, μεταξύ άλλων, με τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού θα βρεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της με διεθνή συνεργασία. Με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την συνεργασία των δύο χωρών για τους πρόσφυγες, καθώς και το Κυπριακό, θέμα που θα κυριαρχήσει στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το Κυπριακό, αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα συζητηθεί κατά την συνάντησή του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαν Κι Μουν. Μεγάλο θέμα των συζητήσεων που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη αφορά και το θέμα του ISIS και την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την επομένη, 2 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή