Προώθηση οικονομικής, τεχνικής, στρατιωτικής και πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιράκ

Προώθηση οικονομικής, τεχνικής, στρατιωτικής και πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιράκ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διεύρυνση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής, τεχνικής, στρατιωτικής και πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ιράκ αποφάσισαν να προωθήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Ιμπραίμ Αλ- Ζααφάρι (Ibrahim Al-Jaafari) κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη.

Προς υλοποίηση του στόχου αυτού, οι κ.κ. Κοτζιάς και Al-Jaafari συμφώνησαν να προγραμματισθεί σύντομα ανταλλαγή επισκέψεων των Πολιτικών Διευθυντών των δύο υπουργείων Εξωτερικών, οι οποίοι, με τη βοήθεια τεχνικών ομάδων εργασίας, θα καταρτίσουν ένα διμερές σχέδιο δράσης και στρατηγικής συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις τελευταίες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Ο κ. Κοτζιάς, είχε, επίσης σήμερα, συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι (Giorgi Kvirikashvili) στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση και η αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή