Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, θύματα προπηλακισμού στην Οδησσό

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, θύματα προπηλακισμού στην Οδησσό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύματα προπηλακισμού από μέλη της ουκρανικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» έπεσαν χθες το πρωί στελέχη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, που βρίσκονταν στην Οδησσό στο πλαίσιο επαφών τους με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και τη ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων του Ευξείνου Πόντου. Στην κομματική αποστολή συμμετείχαν η κ. Νάντια Βαλαβάνη, οι κ. Β. Χατζηλάμπρου και Κ. Ησυχος και ο δημοσιογράφος κ. Α. Χατζηστεφάνου, ο οποίος τους συνόδευε. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το επεισόδιο διήρκεσε λίγη ώρα και έπειτα από παρέμβαση των ελληνικών προξενικών αρχών έληξε, με την αποχώρηση των προσώπων που προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ. Και δεν χρειάστηκε να παρέμβουν οι Ουκρανοί αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επιληφθούν του περιστατικού.

Οπως κατήγγειλε στο ΑΠΕ η κ. Βαλαβάνη, «οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», ενώ ζητούσαν, όπως είπε, να μάθουν για ποιο λόγο τα μέλη της ΛΑΕ ταξίδεψαν ώς την Ουκρανία. Με αφορμή το περιστατικό ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, τηλεφώνησε στον κ. Ι. Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, για να ζητήσει την παρέμβασή του προς την ουκρανική πλευρά. Ο κ. Λαφαζάνης περιέγραψε όσους παρενόχλησαν τα στελέχη του κόμματός του ως «παρακρατικές, ναζιστικές, ουκρανικές ομάδες». Από την πλευρά του κόμματος του κ. Λαφαζάνη ανέφεραν ότι τελικά, λόγω του επεισοδίου που διαδραματίστηκε χθες στην Οδησσό, η κ. Βαλαβάνη και οι κ. Ησυχος και Χατζηλάμπρου δεν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τις οποίες είχαν κανονίσει και τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή