ΠΑΣΟΚ: Ερχεται μεγάλο «ψαλίδι» στις συντάξεις

ΠΑΣΟΚ: Ερχεται μεγάλο «ψαλίδι» στις συντάξεις

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου του υφυπουργού Εργασίας. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι οι συνταξιούχοι έχουν ήδη βιώσει μια αναδρομική (από 1ης Ιουλίου 2015) μείωση, ενώ με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό ακολουθούν και άλλες σοβαρές παρεμβάσεις. «Οι ψευδαισθήσεις έλαβαν τέλος και οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς», καταγγέλλουν και επισημαίνουν ότι σύντομα θα γίνει αντιληπτό πως ήταν λανθασμένη η τακτική απαξίωσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, τονίζουν από τη Χαρ. Τρικούπη, μειώνονται σημαντικά και οι χαμηλές συντάξεις «αφού καταργείται το κατώτατο όριο για όσους συνταξιοδοτούνται σε ηλικία κάτω των 67 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου». Αυτό σημαίνει, κατά το ΠΑΣΟΚ, ότι μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους οι συνταξιούχοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν «βοηθήματα της τάξης των 150-300 ευρώ» και όχι συντάξεις. Επισημαίνουν ότι με την ίδια εγκύκλιο καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης για βαριά ανάπηρους (τυφλοί, παραπληγικοί, μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς κ.ά.). Πλέον και όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να συμπληρώνουν το 67ο έτος ή το 62 έτος για να πάρουν κανονική ή μειωμένη σύνταξη. Από τη Χαρ. Τρικούπη διαψεύδουν ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 προβλέπεται από τον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη του 2010 και, αντιθέτως, τονίζουν, πρόκειται για απόφαση της σημερινής κυβέρνησης. Η εκτενής και με λεπτομέρειες κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες εντάσσεται σε μια γενικότερη τακτική και έχει ως βάση όσα παράγονται από την ομάδα παρακολούθησης κυβερνητικού έργου. Από τη Χαρ. Τρικούπη παρενέβησαν χθες και για το ζήτημα της επαναφοράς στο Δημόσιο υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα. Περιγράφουν ως «αγωνιώδη» την προσπάθεια των συναρμόδιων υπουργών να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.

Το προσφυγικό αναδεικνύουν στη ΔΗΜΑΡ, τον έτερο εταίρο της Δημ. Συμπαράταξης. Χθες, ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Γ. Καμίνη και επισκέφθηκε την πλ. Βικτωρίας. Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεσμεύτηκε να λάβει πρωτοβουλίες εντός του Κοινοβουλίου για το προσφυγικό και αναφέρθηκε και στη συμβολή του δήμου στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή